Demokrate: Niko ne može biti jači i veći od države

Iz Demokrata su poručili da svi koji su koristili poluge državnog aparata, da krše Ustavom zagarantovana prava građana, zaslužuju najstrože sankcije

22995 pregleda 360 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Niko ne može biti jači i veći od države Crne Gore, niti se poigravati sa zakonima, a naročito ne sa građanima, poručili su danas iz Demokratske Crne Gore.

Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića i bivšeg agenta tajne pratnje Srđe Pavićevića. Šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić kazao je na današnjoj pres konferenciji da su Peruničić i Pavićević nezakonito snimali i pratili više osoba.

Iz Demokrata su kazali da procesuiranje onih koji su zloupotrebljavali najodgovornije državne funkcije preduslov za uspostavljanje Crne Gore kao pravne države i napredak ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

"Nakon današnje pres konferencije specijalnog policijskog tima, svakom građaninu Crne Gore postalo je potpuno jasno da su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i poslanik Boris Bogdanović od januara do septembra 2020. godine nezakonito prisluškivani od strane bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića i tajnog agenta Srđe Pavićevića. To se može prepoznati na osnovu inicijala onih lica koja su bila predmet nezakonitog prisluškivanja, a što je danas prezentovano javnosti", navodi se u saopštenju.

Demokrate su pozdravile napore direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, Dejana Vukšića, koji je, kako su kazali, postupio profesionalno i odgovorno, odnosno dostavio dokaze o "utvrđenim nezakonitostima na dalji postupak."

Time je, kako ističu, omogućeno da se procesuiraju oni koji su prekršili Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, postupali neprofesionalno i "vjerovatno za račun različitih političkih ili kriminalnih centara moći."

Iz Demokrata su poručili da svi koji su koristili poluge državnog aparata, da krše Ustavom zagarantovana prava građana, zaslužuju najstrože sankcije.

"Svakim prekidanjem lanaca koji spajaju kriminalne strukture sa državnim organima i razotkrivanjem pojedinaca koji su izvršioci nezakonitih radnji, jačaju se institucije države. Niko ne može biti jači i veći od države Crne Gore, niti se poigravati sa zakonima, a naročito ne sa građanima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: