Vujović: Abazoviću, saopšti sve o mom "kriminalu i lopovluku", ako to ne uradiš, onda govoriš neistinu

"Razumijem i da jedino ti ne smiješ vidjeti i pomenuti šta tvoj gazda Vučić radi u Nikšiću, iako rukovodiš sistemom čija je obaveza da to spriječi. Ali svima je odavno očigledno ko rukovodi tobom, a ubrzo će se čuti i kako su neki tebi bliski obezbijedili biznise u Beogradu"

34116 pregleda 200 reakcija 134 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: SDP
Ivan Vujović, Foto: SDP

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP), Ivan Vujović pozvao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da javnosti i nadležnim organima saopšti sve o njegovom “kriminalu i lopovluku”.

Vujović je reagovao na nepotpisano saopštenje Građanskog pokreta URA u kojem je generalni sekretar SDP-a nazvao "malicioznim" i kako bi "želio da poljulja temelje mira i suživota građana Crne Gore".

U nepotpisanom saopštenju URA se navodi i da je Vujovića "iznjedrio lopovsko-kriminalni režim uz nacionalizam i lažne vijesti spakovane u medijskoj kuhinji njegovih kriminalnih šefova..."

Vujović je u pismu naveo da pošto saopštenje pokreta URA nije potisano da odgovora Abazoviću.

"Čudi me da me nazivaš "kriminalcem i lopovom", budući da u privatnoj komunikaciji o meni imaš drugačije mišljenje. Neke stvari očigledno idu od kuće, od vaspitanja do sklonosti određenim zanimanjima. Pošto si koordinator bezbjednosnih službi, prvi mali pendrek, javno te pozivam, da me uhapsiš za moj "lopovluk i kriminal". Nemoj da, kao što si zaboravio ko je htio da te kupi za 21 milion, zaboraviš da to uradiš. Hapsi, ako ti basta", naveo je u pusmu Vujović.

Generalni sekretar SDP je naveo i da razumije da je "neprijatno" ppotpredsjedniku Vlade zbog kadriranja na pojedinim funkcijama

"Razumijem da ti je, kao predsjedniku zelenih, neprijatno što je Marina Jočić tvoje kadrovsko rješenje za Nacionalne parkove. To što je vrijeđala Crnogorce i tvoje sunarodnike kod tvog karaktera je očigledno prednost. Razumijem da ti je neprijatno što Vesna Bratić rukovodi prosvjetom i kulturom. Ona Vesna koja kaže da su se Crnogorke udavale u crnini zbog korote za Kosovom, a Crnogorci dio etničkog inženjeringa. Ko ima zrno obraza zacrvenio bi se. Ti si oguglao i u fazi da se "ni zacrvenjet ne možeš". Razumijem i da je neprijatno da je tvoja URA za rektora Univerziteta imenovala predsjednika Matice srpske, inače ekstremnog nacionalistu za koga su "socijalizam i američki filmovi krivi što Crnogorci nijesu većinom pro-ruski Srbi". To ti je ipak kolega", piše u otvorenom pismu Vujovića.

Potpredsjednika Vlade je optužio i da mu je "gazda" predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Razumijem i da jedino ti ne smiješ vidjeti i pomenuti šta tvoj gazda Vučić radi u Nikšiću, iako rukovodiš sistemom čija je obaveza da to spriječi. Ali svima je odavno očigledno ko rukovodi tobom, a ubrzo će se čuti i kako su neki tebi bliski obezbijedili biznise u Beogradu. BIA je izgleda čudo, moj Dritane. Zato si ti morao postati crnogorska Ana Brnabić. Razumijem i da te je strah nakon najave medija, u čijem si vlasništvu, da planiraju da te, kao bivšeg ti šefa Pajovića, prebace od DF-a ka DPS-u. Žao mi je, ali to se kad-tad moralo desiti, to si znao kada si pristao na poslušništvo. Razumijem ja svu muku, ali odogovor na to ne može biti optužba da sam "kriminalac i lopov". Mi, kojima crnogorstvo nije na prodaju, pamtimo riječ. Još jednom – i javnosti i nadležnim organima saopšti sve o mom "kriminalu i lopovluku". Ti si vlast, pa dođi da me uhapsiš. Ako to ne uradiš, ili iz nekog razloga ne smiješ, onda govoriš neistinu".

Generalni sekretar SDP-a poručio je Abazoviću da mu "ovo neće zaboraviti".

"Ali, ja tebe neću nazvati lažovom. Kao što je metar jedinica za dužinu, tvoje ime već je postalo mjerna jedinica za laganje. I prilično jaka jedinica - na primjer ni Petar Ivanović ili Zdravko Krivokapić, nemaju ni pola dritana. Kao što se tvoj bivši šef Darko Pajović, kome si pjevao pjesmice, morao vratiti da živi u Crnoj Gori, tako ćeš se i ti nakon funkcije morati susresti sa tvojom političkom zaostavštinom. Najmanje će ti nedostajati smanjeno interesovanje djevojaka, porašće interesovanje mnogih koje si zadužio tokom vlasti", naveo je Vujović.

Bonus video: