Demokrate DPS-u: Žalosno da o tragediji govore oni koju su doprinijeli uvećanju njenih razmjera

"Već ste organizovali žalost da bolje niste mogli. Ako ste u današnjem i jučerašnjem saopštenju zapravo vapili da vam se to prizna, evo vam priznajemo", kazali su iz Demokratske Crne Gore

11492 pregleda 15 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Zahvaljujući jučerašnjem i današnjem saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS) dobili smo ne jedan, nego dva dana političke žalosti za opozicionom, radikalnom i desničarskom organizacijom. Zaista, žalosno je da o tragediji govore oni koji su, u najvećoj mjeri, doprinijeli uvećanju njenih razmjera, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a u kome se navodi da su "Demokrate reagovale ničim izazvane" i da je propuštena prilika da se jednim tužnim povodom, uzdignemo makar na jedan dan iznad političke svakodnevice.

"Treba li podsjećati na kršenja mjera od strane predsjednika DPS-a, na njegova putovanja u vrijeme kada su bila zabranjivana mjerama NKT-a? Valjda su nam svima u sjećanju i skupovi koje su organizovali u sred pandemije, a u okviru kojih su se bunili protiv izražene volje građana na izborima. Uz to, na sve su to podsticali sa profila i stranica na društvenim mrežama svojih istaknutih partijskih funkcionera. Nakon svega toga, gospodo iz DPS-a, i sada pokazujete silnu želju za organizovanjem žalosti iako je, to odgovorno tvrdimo, svaki dalji rad na tome s vaše strane, apsolutno izlišan. Već ste organizovali žalost da bolje niste mogli. Ako ste u današnjem i jučerašnjem saopštenju zapravo vapili da vam se to prizna, evo vam priznajemo", piše u nepotpisanom saopštenju Demokrata.

Ističu da nema razloga da zasluge za svoje predloge, uključujući i ovaj o danu žalosti, pripisuju Aleksandru Zekoviću.

"Nije Zeković nikakav građanski aktivista, već vaš najagilniji partijski činovnik. Stoga, kad imate neki predlog, saopštite ga sami, ne morate da se krijete iza bilo koga. I da zaključimo: znamo zašto toliko insistirate na spuštanju zastave na pola koplja. Insistirate zato što ste veoma pronicljivo primijetili da zastava samo smeta kada se kopljem, na skupovima koje organizujete, prebijaju nedužni novinari i građani", kazali su iz Demokrata.

Bonus video: