"nije teško sabrati dva i dva"

Čavor: Zablude i manipulacije Fon Kramon iza kojih se krije URA

"Isto tako čudi da je gospođa Fon Kramon tako jako zabrinuta za Crnu Goru i kineski kredit, kada je zemlji iz koje dolazi, Njemačkoj, Kina najveći trgovinski partner, prema svim ekonomskim statistikama", rekao je Čavor

8785 pregleda 40 reakcija 41 komentar(a)
Čavor, Foto: Savo Prelević
Čavor, Foto: Savo Prelević

Iza zabluda i manipulacija evropske poslanice Viole fon Kramon krije se Građanski pokret (GP) URA, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Fon Kramon je ranije danas ocijenila da odluka Evropske unije (EU) da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini, nije mudra.

"Nijesam sigurna da je to strateški pametna odluka. Korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović, eksploatisali su državu godinama. Sada nova vlast mora da riješi finansijske dugove", napisala je Fon Kramon na Tviteru.

Poslanik DPS-a Branko Čavor kazao je da je u odbranu aktuelne vlasti - napadom na građansku opoziciju – danas stala poslanica njemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon.

"Čak i donekle upućeni posmatrač političkih zbivanja odveć zna da je riječ o partiji koja već neko vrijeme ima dobru saradnju sa GP URA, pa u ovom slučaju i nije naročito teško sabrati dva i dva, i doći do zaključka ko stoji iza tvita gospođe Fon Kramon", naveo je Čavor.

Kako je kazao, ipak čudi da Fon Kramon dijeli stavove sa partijom koja je zelena samo na riječima, "a u stvari prilično crna u pogledu svojih kalkulantskih saveza sa strankama koje isto to Kosovo ne priznaju".

"Isto tako čudi da je gospođa Fon Kramon tako jako zabrinuta za Crnu Goru i kineski kredit, kada je zemlji iz koje dolazi, Njemačkoj, Kina najveći trgovinski partner, prema svim ekonomskim statistikama", rekao je Čavor.

Iako, kako je kazao, manipulacije tog tipa zgodno dođu režimskim medijima, za unutrašnju upotrebu i njihovu osnovnu djelatnost – odbranu režima, međunarodnoj zajednici je sve jasnije sa kim ima posla.

"O tome govore i brojne kritike vezane za rad aktuelne vlasti, a odnedavno i otvoreno zgražavanje stavovima pojedinih njenih reprezenata. I u tome ni objave poslanika partnerskih stranaka, ni pompezne objave u režimskim medijima baš nimalo ne pomažu“, rekao je Čavor.

On je kazao da je o otkupljivanju kredita već sve rečeno i da se Evropska komisija jasno i u utorak izjasnila šta misli o tome.

"I zato, pritisci koje pokušava napraviti URA, unaprijed su osuđeni na neuspjeh. Umjesto toga, ne koristite svoja poznanstva da bi dezinformisali i prepadali građane Crne Gore - već otplaćujte obaveze onako kako je to činila i prethodna Vlada", poručio je Čavor.

Taj kredit, kako je kazao, nije uzet iz sumnjivih razloga.

"I "tajno i organizovano“, kao što je to uradila ova Vlada, već za infrastrukturni projekat vijeka u Crnoj Gori. Ali, šta o tome uopšte može znati neko za koga je kapitalni projekat - granični prelaz", zaključio je Čavor.

Preporučujemo za Vas