predsjednik Opštine Budva oštro odgovorio koalicionim partnerima

Carević: Hajde da ovu sezonu završimo, pa na izbore ako želimo da vidimo kakva je volja građana

„Svako treba da preuzme odgovornost i kada su centrale i lideri partija u pitanju. Vidite da je ovdje prisutan dio PzP, drugi dio te partije nije. Nadam se da će se to na većem nivou riješiti"

63230 pregleda 663 reakcija 103 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Marko Carević, predsjednik Opštine Budva,  pozvao je sve koalicione partnere da dođu jer je otvoren za saradnju, ali da neće trpjeti nikakve ucjene.

On je poručio da svi sjednu za sto i da se dogovore, i ako je moguće da se predstojeća sezona uspješno završi, a odmah nakon ljeta raspišu izbori i da ponovo svi vide kakva je volja građana.

„ Ako smatraju da ja nemam podršku, neka to javno kažu, neka se ne kriju, jer danas smo svjedoci da nije istina ono od juče. Najmanje korektno je da ispaštaju građani, da idemo na izbore krajem ljeta, da sada pripremimo i odradimo turističku sezonu. Ne mogu da vjerujem i ne mogu da shvatim da su fotelje pojedinaca koji su uspješno sarađivali sa DPS – om , da ucjenjuju nas i da rade protiv interesa građana“, kazao je Carević i dodao:

„ Pozvali smo sve koalicione partnere da dođu na sastanak i da rješavamo probleme. To je trebalo juče uraditi na sjednici Skupštine opštine i da građani čuju, a ne da se bježi. Znate ko bježi od problema, to su gospoda koja su podnijela inicijativu. Zbog građana i javnosti uvijek su postojali pozivi od strane Demokratskog fronta i mene lično, ali sa druge strane se vješto manipulisalo i da su vrata zatvorena i da mi nijesmo za saradnju. Kao što vidite od naše koalcije, osim NSD i DNP prisutan je i odbornik PzP,  gospodin Popović , čovjek je shvatio odgovornost funkcije i došao je da smiri tenzije“ kazao je Carević.

Naglašavajući da su juče iznesene neistine, Carević je kazao da ljudi raznim manipulacijama pokušavaju da ostvare svoje interese.

„ Vjerovatno je problem što sam ja sa svojim timom bio u Srbiji i Republici Srpskoj i kroz promociju doprinio da Budva tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika bude puna. Očito se ne razumijemo, mi smatramo da treba raditi u interesu građana, a njima je bitan lični interes i dobijanje fotelja. Iznijeli su razne optužbe na moj račun, da dva čovjeka vode ovaj grad. Pozivam sve sekretare u ovoj Opštinii direktore preduzeća i kulturnih ustanova da kažu da li je ikada ovaj predsjednik ili njegov šef kabineta tražio bilo šta da se uradi u njihovim kolektivima, izuzev ako nije bio neki ciljani problem da se riješi u interesu građana“, naglasio je Carević.

On je ponovio da grad funkcioniše uredno, i svi rukovodioci su postavljeni u skladu sa izbornom voljom.

„ Ako bi neko trebao da ima primjedbe, to je Demokratski front , jer smo ucjenjivani šest mjeseci da bi se formirala vlast. Napravili smo mnoge ustupke , ali više ustupke ne možemo da pravimo, ne može se mijenjati izborna volja građana. Ne može da prođe onaj scenario od prošle godine kada je DPS nasilno smijenio vlast. Mi smo, DF i ja lično tada prvi stali u odbranu ovoga grada. Nećemo dozvoliti da ponovo DPS uđe na isti način. Ja sam ovakav scenario očekivao i ranije. Predvodio sam našu listu, ali znajući o čemu se radi, tražio sam da odemo u manastir Stanjevići da se svi zakunemo. Vidite šta se radi, ovo je Crna Gora, ovdje je sve dozvoljeno. Uvijek pričaju oni koji su najmanje doprinijeli da se smijeni ona vlast. Kada je trebalo, vadili su bolovanja i zabijali se se kada su bili suzavci i šok bombe“, poručio je Carević.

Upitan da li ovo znači raspad Demokratskog fronta u Budvi, Carević je kazao da su prilikom sastavljanja liste „ za budućnost Budve „ koju je on predvodio na lokalnim izborima i koja je osvojila više od 40 odsto glasova građana, poštovale odluke centrale, odnosno da su prihvatili da i neke partije budu dio koalicije..

„Svako treba da preuzme odgovornost i kada su centrale i lideri partija u pitanju. Vidite da je ovdje prisutan dio PzP, drugi dio te partije nije. Nadam se da će se to na većem nivou riješiti. Što se nas tiče, mi smo uvijek spremni da radimo u interes građana da prevazilazimo svaki problem i on se jedino može riješiti za stolom a ne bježanjem , kao juče , kao i danas, a optužujući druge „ uhvatite lopova“. To je primjer kako ne treba, dovoljno je problema, dovoljno izazova. Jeste problem da pojedinci cvile oko pojedinih fotelja. Važno je da ovaj grada funkcioniše, da su u skladu sa izbornom voljom građana a na štetu Fonta i NSD pravljeni razni ustupci i da je to izgleda postalo pravilo. Znam da su naši građani dobro znaju i pamte i da će dati sud o svemu. Mi smo spremni uvijek kada god hoće da sjednemo, ali ovaj grad će voditi onaj kome su to građani povjerili“, poručio je Carević

Preporučujemo za Vas