Demokrate Nikšić: Ne može se jednim milionom na računu sakriti dug od 30 miliona eura

"Sami o sebi ste najbolje govorili, a uz to, zatečeni su i brojni drugi problemi i nezakonita zapošljavanja koja je detektovala Upravna inspekcija. O vašim učincima, između ostalog, izvrsno govori i podatak da je u februaru 2020. godine u našem gradu bilo 766 zaposlenih manje nego u februaru 2019. godine", navodi se u reagovanju

8904 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Da bi se iz partije koja u strukturi ima više dokazanih i osuđenih organizovanih kriminalaca nego nekadašnja Sicilija, a čija su nedjela ovu zemlju koštala više stotina miliona eura uopšte imalo obraza osvrnuti na rad predsjednika Skupštine opštine Nikšić, Nemanje Vukovića, mora se imati manje časti i obraza od nekoga ko bi pored tri stana na račun građana uzeo četvrti, poručili su iz nikšićkog odbora Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na navode Demokratske partije socijalista da su neistinite tvrdnje Vukovića da je dug Opštine Nikšić veći od 30 miliona eura.

"Ipak, to je potpuno prirodno od onih koji žive u strahu od informacija do kojih je nova vlast već došla, a koje se tiču nezakonitog zapošljavanja i drugih nezakonitosti, pa bez argumenata pokušavaju demantovati juče iznešeno na identičan način na koji je to pokušala jedna njihova funkcionerka protiv koje se danas vodi postupak po službenoj dužnosti. Gospodo iz DPS-a, kada govorite o javnim raspravama i razgovorima sa građanima, moramo vam reći da razgovori sa Branom Mićunovićem nijesu bili javni, a nijesu ni produktivni i ne predstavljaju volju građana. Ali oslikavaju vaš rad, vaše poslove i vaš moral", kazali su iz Demokrata.

Ističu da je najbolji pokazatelj otvorenosti i odnosa prema građanima bio gradonačelnik iz redova DPS koji, kako tvrde, osim što zaposlenima nije htio reći "dobar dan", ni građane nije primao na razogovor.

"Uz to, bio je poznat po prekidanju predstava i protjerivanju umjetnika, a za najbližeg savjetnika imenovao je osobu koja je pravosnažno osuđena za mobing i zbog koje je Opština Nikšić osuđena za mobing. Logično, kad od osuđenika kako za korupciju, tako i za mobing, boljeg ni nemate. On vam je bio udarna pesnica i simbol vladavine", tvrde Demokrate.

Dodaju da je Vuković za mjesec dana uradio više u dijelu transparentnosti nego što su to "Lala, Vesko i Milutin na gomilu uradili za četiri godine".

"Ipak, očigledno je da pokušavate drvetom zakloniti šumu, ali niko nije blesav. Ne može se jednim milionom eura na računu sakriti dug od 30 miliona eura, katastrofalno stanje u Vodovodu, problem deponije Mislov do, ili čuvena rečenica „Ne zna se šta je veći problem, njihova fizička ili tehnička zastarelost“ koja je stav vašeg direktora Komunalnog o stanju vozila i mehanizacije. Sami o sebi ste najbolje govorili, a uz to, zatečeni su i brojni drugi problemi i nezakonita zapošljavanja koja je detektovala Upravna inspekcija. O vašim učincima, između ostalog, izvrsno govori i podatak da je u februaru 2020. godine u našem gradu bilo 766 zaposlenih manje nego u februaru 2019. godine", navodi se u reagovanju.

Dodaju da se od DPS naviklo na prazna obećanja i najave, bez konkretnih poteza osim ako nijesu u pitanju njihova namirivanja od novca građana.

"Tu ste uvijek bili krajnje konkretni. Projekti podrške mladim DPS-ovcima u biznisu, ženama DPS-a u biznisu i DPS poljoprivrednicima, ne sumnjamo da su bili uspješno realizovani jer sve što ste radili, radili ste partijski sračunato. Kada govorite o vašim mudrim politikama, mislite li na one koje su od Nikšića, grada koji je po intelektualcima i provredi bio poznat u cijeloj velikoj Jugoslaviji napravili finasijsku pustoš iz kojeg se ljudi od nevolje masovno raseljavaju? Jesu li to argumenti za prigovore Nemanji Vukoviću, ili rezultat vaše bijedne, nezasite “politike”", pitaju nikšićke Demokrate.

Kako navode, znaju da su u DPS-u strahu i panici od iznošenja informacija, ali da treba da budu sigurni da će javnost znati sve o kriminalu koji je vršen u Opštini Nikšić.

"Da imamo kome, da je bar neko među vama osoba od integriteta, mi bismo i dubljom analizom odgovorili, ali na sve vaše trivijalne podmuklosti pljačkaškog uma davno je tačku stavila Ezopova basna “Hvalisavac” sentencom “Hic Rhodus, hic salta!”. A vi ste u Nikšiću skočili, i pali. I to da više nikad ne ustanete", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: