DPS: DF dotakao dno, jedini cilj im je stvaranje mržnje i podjela

"Poslušnicima centara moći izvan Crne Gore poručujemo - vaše manipulacije ne prolaze u ovoj državi, a vaši plaćenički nastupi nikoga ne plaše"

13527 pregleda 55 reakcija 55 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je danas da je predstavljanje usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici kao akta protiv čitavog srpskog naroda, užasna manipulacija koju Demokratski front od juče, u sadejstvu sa srbijanskim visokotiražnim žutim medijima, želi plasirati javnosti.

"Naravno - onoj u Srbiji, jer im u Crnoj Gori slabo ko vjeruje", kazali su iz DPS-a.

U toj partiji su ocijenili da je DF danas, iako od njih odavno više ništa ne može iznenaditi, dotakao najdublje dno otkad je utemeljen. "Tačnije, došao je do samog kraja moralnog i političkog ponora, u kome se nalaze već godinama".

Iz DPS-a su kazali da je nepodnošljiva je "količina laži i manipulacija" koju su lideri DF-a uputili tokom današnje pres konferencije, koja je od početka do kraja "obilovala sramnim navodima", a u nekim djelovima i citatima koji podliježu krivičnoj odgovornosti.

U Demokratskoj partiji socijalista ocjenjuju da je jedini cilj DF stvaranje mržnje i podjela, te da su to ovog puta naročito pokazali, podsjetivši da su, u samo dva dana, pozvali na formiranje paravojnih formacija, slali aktiviste na Cetinje, izrekli "notorne laži" o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, a potom se obrušili na one sa kojima su zajedno u vlasti.

"Ekstremisti koji su sticajem okolnosti u vlasti, a koji je neće napustiti jer su im uhljebljenja članova porodica i partija mnogo bitnija od svake ideje za koju se 'bore' lažima i prevarama - i ovog puta žele unijeti nemir i prkositi građanskoj i evropskoj Crnoj Gori. Poslušnicima centara moći izvan Crne Gore poručujemo - vaše manipulacije ne prolaze u ovoj državi, a vaši plaćenički nastupi nikoga ne plaše. Možete ići po instrukcije gdje god želite, ali ćete od građanske Crne Gore uvijek dobiti odgovor kakav zaslužujete - a to je, u vašem slučaju, samo prezir", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: