Đukić: Ovog ljeta će se vidjeti ko puca iz prazne puške

Tvrdi da mu je bila namjera “da koalicione partnere pozove da unaprijede rad i efikasnost organa lokalne uprave, a ne da vodi lične ratove“. Međutim, kako je napisao, “prema ličnoj i uvredljivoj reakciji Rakočević, jasno je da je ona postala glavna prepreka za rješavanje nagomilanih problema“

7533 pregleda 8 komentar(a)
Milan Đukić, Foto: Dragana Šćepanović
Milan Đukić, Foto: Dragana Šćepanović

Samo rad i rezultati tog rada mogu obezbijediti političku podršku sekretarki za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj Ljiljani Rakočević i njenoj partiji (DPS).

To je saopštio predsjednik SO Kolašin Milan Đukić (Grupa birača).

“Drago mi je da se OO DPS-a probudio i napisao saopštenje svojoj sekretarki. Po uloženoj energiji i trudu vidi se da su, osim dijela koji obuhvata biografija gđe Rakočević, saopštenje sklepali i rukovodstvo OO DPS-a i savjetnici za medije predsjednika Opštine Milosava Bulatovića. Žao mi je što sa istom strašću uvažena sekretarka Rakočević, predsjednik Opštine i njihova partija ne rješavaju nagomilane probleme u urbanizmu, komunalnim poslovima i saobraćaju“, napisao je, u odgovoru na regovanje Rakočević, predsjednik SO.

Đukić tvrdi da mu je bila namjera “da koalicione partnere pozove da unaprijede rad i efikasnost organa lokalne uprave, a ne da vodi lične ratove“. Međutim, kako je napisao, “prema ličnoj i uvredljivoj reakciji Rakočević, jasno je da je ona postala glavna prepreka za rješavanje nagomilanih problema“. Đukić kaže da”„bez obzira na lične uvrede i izmišljotine koje je iznijela“, neće polemisati sa njom ubuduće“. Polemisaće, najavljuje, sa “njenom partijom i predsjednikom Opštine, koji su odgovorni za njen rad“.

“Što se tiče neistina iznesenih u saopštenju i kvota koje ona pominje, one se tiču samo uvažene sekretarke i njene partije. Nijesam ja tražio nadležnosti i kvote, već njena partija. Nijesam ja tražio novi sekretarijat za životnu sredinu već njena partija i SD. Lične kvalifikacije sekretarka koristi da sakrije činjenice koje ne idu u korist funkcije koju obavlja i upravnih poslova koji su njenoj nadležnosti. Ako ja ‘ne razumijem ovu oblast’, ‘obmanjujem javnost’ i ‘hoću jeftine političke poene’ zašto se onda već tri godine ne rješavaju problemi za koje je ona, na sjednicama SO, obećala da će biti riješeni“, pita Đukić.

Podsjeća da nije on obećao rješavanje problema sa vodom i stavljanje u funkciju dva bazena, već sekretarka i predsjednik Opštine. Kaže da nije on obećao ni rekonstrukcijuUulice vojvode Mine za prošlu godinu, “a ona će se raditi tek sad i to u jeku turističke sezone“.

“Nijesam ja asfaltirao ulice i sokake sa partijskim aktivistima DPS-a, bez nadzora, već ona. Nijesam ja započinjao asfaltiranje i nasipanje seoskih puteva ‘od pola sela’ i kako odgovara pojedincima, već uvažena sekretarka i njena partija. Nijesam ja obećavao rješavanje saobraćajnih problema u gradu, već ona. Nijesam ja obećao izgradnju sportskih terena na Lugu već ona i njen predsjednik. Previše je uvažena sekretarka dala sebi na važnosti kada govori o politici. Samo rad i rezultati toga rada mogu obezbijediti političku podršku njoj i njenoj partiji“, napisao je predsjednik SO.

“Lične uvrede iz saopštenja sekretarke“, tvrdi on, “izrečene iz očaja i pritiska zbog nezavršenih poslova i neriješenih problema, nijesu opravdanje pred javnošću i građanima Kolašina“.

“Ko ‘puca iz prazne puške’ vidjet će se tokom ovog ljeta. Dovoljno je da se isprati realizacija na Skupštini usvojenih Infrastrukturnih projekata, za koje je obezbijeđen novac, a za čiju realizaciju je zadužena uvažena sekretarka. To su: rekonstrukcija Ulice vojvode Mine, kaptaže vodoizvorišta ‘Mušovića rijeka’, izgradnja atmosferske i fekalne kanalizacije, rekonstrukcija vodovoda u Ulici Boška Rašovića... takođe i izvođenje radova na primarnoj vodovodnoj infrastrukturi i izgradnja sportskih terena na Lugu za potrebe MOSI igara“, objašnjava on.

Đukić kaže da, ako ti projekti ne budu realizovani, jasno je ko treba da snosi ličnu i političku odgovornost pred kolašinskim građanima“. On je pozvao predsjednika Opštine i koalicione partnere iz DPS-a da nekako ubijede svoju sekretarku da realizuje te projekte, “umjesto što joj pišu uvredljiva saopštenja“. Ta saopštenja, tvrdi predsjednik SO, “ne treba da budu alibi za kašnjenja i probleme u urbanizmu, komunalnim poslovima i saobraćaju u Kolašinu“.

Bonus video: