Krivokapić: Promjene u tužilaštvu nisu moguće bez hrabre odluke Skupštine

On je pozvao sve partije, a naročito partije parlamentarne većine da pokažu odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet

49588 pregleda 524 reakcija 96 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Interesi građana i države iznad su svakog pojedinca i svake političke partije. Promjene u tužilaštvu nisu moguće bez hrabre odluke Skupštine, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je pozvao sve partije, a naročito partije parlamentarne većine da pokažu odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet.

"Izbor novih članova Tužilačkog savjeta u skladu sa nedavno usvojenim zakonima o tužilaštvu, ključni je korak ka uspostavljanju nezavisnog i profesionalnog vrhovnog državnog tužilaštva i početku ozbiljne i bespoštedne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou", napisao je na Tviteru.

Kazao je da su građani 30. avgusta većinski glasali da bi dočekali da pravda stigne one koji su gazili ustave i zakone i krali državu i građane, a čiji su dosijei zaključani u fiokama.

"Pozivam sve partije,a naročito partije većine da pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet. Građani su sve nestrpljiviji da počne primjena vladavine prava, jer su svi mehanizmi potrebni za njeno uspostavljanje u rukama parlamenta. Interesi građana i države iznad su svakog pojedinca i svake političke partije. Promjene u tužilaštvu nisu moguće bez hrabre odluke Skupštine", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: