Kabinet premijera: Konjević DF-u bio "krvavi ministar", a sad padaju pod njegov uticaj

Iz Kabineta predsjednika Vlade kazali da DF-u nije smetala pozicija aktuelnog premijera, niti je bio kandidat DPS-a, dok je trajala borba za mandate

33158 pregleda 605 reakcija 115 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić, kao i brojni funkcioneri tog političkog saveza, očigledno sve više padaju pod uticaj predsjednika SDP-a Raška Konjevića.

To su ocijenili iz Kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, u odgovoru liderima DF-a.

"Interesantna je intencija DF-a koliko uvažava stavove i navode, sadašnjeg poslanika SDP-a, i nekadašnjeg 'krvavog ministra', kako su ga kvalifikovali, te lično optuživali za trovanje građana bojnim otrovima. Isti Raško Konjević je najavljivao da će nakon parlamentarnih izbora pregovarati sa DPS-om, dok je Zdravko Krivokapić predvodio listu 'Za budućnost Crne Gore', na kojoj su bili i predstavnici DF-a", navodi se u reagovanju.

Tada DF-u, kako su kazali, nije smetala pozicija aktuelnog premijera, niti je bio kandidat Demokratske partije socijalista, dok je trajala borba za mandate.

"Ako nekome nije jasno o čemu se radi, dovoljno je da se osvrnemo na realnost. Danas, u opoziciji je Raško Konjević, zajedno sa DPS-om, dok su na vlasti predstavnici sve tri pobjedničke liste sa parlamentarnih izbora, uključujući i DF. I dok upravljaju brojnim državnim preduzećima sa rukovodećih pozicija, očigledno su DF-u bliži stavovi partnera DPS-a, Raška Konjevića, nego onih konstituenata sa kojima čine parlamentarnu većinu", dodaju iz Krivokapićevog kabineta.

Tako bliska saradnja Konjevića i DF-a, dodaju, najbolja je potvrda koordinisanih akcija DF-a i DPS-a, "u kome se SDP nameće kao vezivno tkivo".

Zato i ne čudi što, iako ideološki udaljeni, politički blisko sarađuju. Dok je SDP preuzeo vodeću ulogu sa protestima protiv Vlade, DF je najavio preuzimanje štafete za septembar. Očigledno da je završni krug do cilja, odnosno rušenja Vlade, predviđen za DPS, koji samo čeka da DF odradi svoj dio posla", navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Vlade.