Demokrate: Svako ko je dan živio u "DPS svijetu" zna da je odluku o Belivuku i Miljkoviću donio Veljovićev tim

"Nadležni državni organi pod hitno moraju procesuirati bivše članove Kolegijuma MUP, koji su odgovorni za ukidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru jer je potpuno jasno da su to učinili svjesno i sa namjerom nanošenja štete državi Crnoj Gori i njenim građanima"

7922 pregleda 12 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon što je Demokratska Crna Gora danima uporno ponavljala pitanja Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i bivšem pomoćniku direktora Uprave policije Zoranu Lazoviću oko slučaja Belivuk, veoma smo zadovoljni da se u interesu građana i države Crne Gore situacija oko djelovanja Veljka Belivuka u našoj zemlji sve brže raspliće, a akteri i donosioci odluka počinju da se pravdaju po medijima, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Međutim, po ciničnoj logici imanentnoj "DPS svijetu", ti akteri pokušavaju da se izvuku na formalnosti koje u tom miljeu, svakom je poznato, nikad nisu igrale nikakvu bitnu ulogu. Tačno je da Veselin Veljović nije bio direktor Uprave policije na dan 28 decembar 2020., te samim tim formalno nije učestvovao u donošenju odluke, ali svako ko je dan živio u "DPS svijetu" zna da je tu odluku donio tim koji je on birao i postavio, i koji mu je apsolutno lojalan", ističe se u saopštenju Demokrata.

Savjetnik predsjednika Mila Đukanovića i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović saopštio je ranije danas da nema veze sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

"Odlično je poznato da je Zoran Lazović kreator ovakve odluke. A on jeste bio na funkciji tog datuma, jeste držao pres konferenciju na kojoj je garantovao bezbjednost građanima Crne Gore, kao i to da su Belivuk i Miljković pod nadzorom i pratnjom 24 sata dnevno jer "nisu neprijatelji Crne Gore". Za razliku od, recimo, Lazovićevom logikom rečeno, počivšeg mitropolita Amfilohija ili vladike Joanikija, koji su imali prilike da budu pritvarani i saslušavani", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da još jednom postavljaju pitanja Lazoviću.

"Ko je, imenom i prezimenom, donio odluku da se Belivuku i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru i po kom osnovu? Ko je, imenom i prezimenom, bio zadužen za nadzor i praćenje Belivuka i Miljkovića? Ko je Belivuku i Miljkoviću bio domaćin u Crnoj Gori? Gdje su izvještaji inspektora koji su bili zaduženi za praćenje i nadzor?", pitaju Demokrate

Oni zaključuju da "nadležni državni organi pod hitno moraju procesuirati bivše članove Kolegijuma Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koji su odgovorni za ukidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru jer je potpuno jasno da su to učinili svjesno i sa namjerom nanošenja štete državi Crnoj Gori i njenim građanima".

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je juče da je kolegijum MUP u januaru donio odluku da se članovima kriminalne organizacije, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP poručivši da Kolegijum MUP nije donio tu odluku poručivši da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijme je čelu Katnić nakon toga su saopštili da je Katnić pogriješio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku Miljkoviću doniobivši menadžment Uprave policije.

Bonus video: