"postoji samo partijsko zapošljavanje i nepotizam, javašluk i neznanje"

Muratović: Nikšić će (sa)čuvati vrijednosti koje skrnave oni koji ga danas predstavljaju

Istakao je da je Nikšić suočen sa zdravstvenom i ekonomskom krizom, sa najvećom stopom nezaposlenosti i inflacije od sticanja nezavisnosti, sa nemanjem nijednog započetog, niti planiranog kapitalnog projekta, nikakvog programa, a ni strategije

7564 pregleda 15 komentar(a)
Muratović, Foto: DPS
Muratović, Foto: DPS

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici opozicije, a Boris Muratović, šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić, kazao je da je više razloga zbog čega su to uradili.

Kako je kazao Nikšić danas bije bitku da se vrijednosti za koje su se borili naši preci sačuvaju, kao i da se sačuva antifašistički i slobodarski duh grada.

“Paradoksalno, ali mora ih čuvati upravo od onih koji su na njegovom čelu, tj. od onih koji nipodaštavaju antifašizam, i koji ne osuđuju skrnavljenje spomenika narodnim herojima, onih koji negiraju zločine i genocide”, navodi se u njegovom saopštenju za javnost..

Istakao je da je Nikšić suočen sa zdravstvenom i ekonomskom krizom, sa najvećom stopom nezaposlenosti i inflacije od sticanja nezavisnosti, sa nemanjem nijednog započetog, niti planiranog kapitalnog projekta, nikakvog programa, a ni strategije, kao i da postoji samo partijsko zapošljavanje i nepotizam, javašluk i neznanje.

Zbog svega što je naveo, kao i, kako stoji u saopštenju, zbog Nagrade oslobođenja koja je posthumno dodijeljena čovjeku koji je negirao Crnogorce kao narod, zbog namjere da se na sjednici ne izvodi himna, već samo instrumental, zbog zidova u zgradi Pozorišta obojenih u boje srpske zastave i „još mnogih zlonamjernih pojedinosti“ odbornici Evropskog tima za Nikšić nijesu prisustvovati Svečanoj sjednici.

“Ovim putem našim sugrađanima čestitamo 18. septembar uz želju da naš Nikšić pregalaštvom svih nas razagna ovaj mrak, da opstaje i traje uprkos svima i svemu”, zaključio je Muratović.

Preporučujemo za Vas