Nimanbegu: Jasno je da je ova Vlada pala u junu na premijerskom satu

"Jasno je sada da imamo ili novu vladu ili izbore", rekao je Nimanbegu

11516 pregleda 24 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove demokratske snage Forca i poslanik Genci Nimanbegu rekao je danas da je sada jasno da je Vlada pala i da se očekuje ili nova ili vanredni parlamentarni izbori.

Nije želio da komentariše poziv manjinama da uđu u Vladu.

Kazao je da je na tu temu bilo dosta priče.

"Sad je cijeloj Crnoj Gori jasno ono što je meni bilo jasno još od 16. juna ove godine kada sam objavio da je ova Vlada gotova. Ona je pala tada na premijerskom satu. Jedna vlada koja je instalirana mimo volje parlamentarne većine još od početka decembra, koja nema konceptualnih zajedničkih tačaka", , rekao je Nimanbegu novinarima u Skupštini komentarišući predlog DF-a.

Ocijenio je da je ova Vlada, sa neiskrenim odnosom prema građaninma, a posebno prema parlamentu, jer ministri nijesu dolazili na zasjedanja, nijesu odgovarali na pitanja, nijesu dolazili na odbore, treba da doživi kraj.

"Ovim je definitivno jasno da imamo ili novu vladu ili izbore. Ova vlada će vršiti neki tehnički posao možda više mjeseci, ja to ne mogu procijeniti, ali sigurno je da je ova Vlada gotova, a time i njen uticaj na političku kofuziju u Crnoj gori", rekao je Nimanbegu.

On je kazao da što se tiče "otvorenih vrata za manjine", kako su kazali iz DF-a, o tome su se puno puta deklarisali.

Bonus video: