Marković: Na primjeru Uniproma ogleda se pogubna politika Vlade, ali i ponašanje ministara-eksperata

"Ne dozvolimo im devastaciju ljudi, privrede i ekonomske perspektive"

9211 pregleda 41 komentar(a)
Marković i Pejović, Foto: Twitter/Duško Marković
Marković i Pejović, Foto: Twitter/Duško Marković

Vlada koju sam predvodio vodila je odgovornu ekonomsku politiku, a odnos prema kompanijama poput Uniproma zasnivao se isključivo na njihovom doprinosu očuvanju radnih mjesta, standardu zaposlenih, i ukupnom doprinosu našoj ekonomiji, saopštio je danas Duško Marković, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši predsjednik Vlade Crne Gore.

"Zato se baš na primjeru Uniproma ogleda pogubna politika aktuelne Vlade, ali i ponašanje ministara-eksperata pojedinačno, koji ne prezaju da od stotina zaposlenih i njihovih porodica naprave socijalne slučajeve, a kompaniju sa potencijalom otjeraju u stečaj. Ne dozvolimo im devastaciju ljudi, privrede i ekonomske perspektive", napisao je Marković na Tviteru.

Veselin Pejović, direktor firme Uniprom, u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) najavio je juče na pres konferenciji gašenje te firme, kao i da će bez posla ostati 500 radnika.

Povezani članci

08. Decembar 2021.

Pejović: Gasimo KAP, bez posla ostaje 500 radnika

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je juče za TV Vijesti da je iznenađen društvno neodgovornim ponašanjem Pejovića.

U KAP će danas prema informacijama "Vijesti", biti održan zbor radnika protiv najavljenog gašenje fabrike, ali i protiv Pejovića koji je to najavio, i na kojem će biti donijete odluke o daljem postupanju.

Povezani članci

09. Decembar 2021.

U KAP-u danas zbor radnika protiv Pejovića i gašenja

Bonus video: