Bošković: Brat Abaz lažno optužuje prije izbora

"Nikada - nijesam tražio, niti dobijao stan ili stambeni kredit od države. Lično sam odlučivao savjesno i zakonito, tamo gdje sam učestvovao u odlučivanju a sa mnom i moje koleginice i kolege iz komisije"

13171 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Kao predsjednik stambene komisije pri odlučivanju sam se vodio uvijek u skladu sa zakonima i prema dostavljenoj dokumentaciji institucija koje su tražile stambene kredite za zaposlene i odlukama vlade, te nema nikakvog osnova za krivičnu prijavu, a jedna takva je već odbačena kao neosnovana, rekao je član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je ranije danas da je podnio krivične prijave protiv Predraga Boškovića, Dragice Sekulić, Budmira Šegrta, Damira Šehovića, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića, Suada Numanovića, Sanje Vlahović, Dražena Miličkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića jer su, kako je rekao, pričinili višemilionsku štetu dodjelom funkcionerskih stanova i stambene pomoći.

Bošković u reagovanju poručuje da se radi o još jednoj "predstavi sezonskog premijera poznatog po obmanama i onoj lažeš kao Dritan".

"Nikada - nijesam tražio, niti dobijao stan ili stambeni kredit od države. Lično sam odlučivao savjesno i zakonito, tamo gdje sam učestvovao u odlučivanju a sa mnom i moje koleginice i kolege iz komisije. Po zataškavanju/uništavanju dokaza prepoznat je upravo brat Abaz, koji lažno optužuje da bi prije izbora pokušao skinuti hipoteku svih nepočinstava i nezakonitosti svog kratkotrajnog mandata sa osumnjičenim saradnicima", poručio je Bošković.

Kaže i da "davljenik kojem kad prifali pojas za spasavanje, aktivira ono čime manipuliše - u ovom slučaju stambenim kreditima".

"Samoproglašeni borac za pravdu, onu u kojoj štiti svoje švercere ili sklone mitu, imao je kad dosad da prijavi ako je bilo šta bilo nezakonito, ali nije. Za još jedan cirkus, poput marketinga "paljenja cigareta" - dok kamioni izlaze na crno tržište za višemilionsku štetu države, čekao je da galami u prazno dva dana pred izbore. Glumac pravde uzalud pokušava da prikrije svoja i nedjela svojih osumnjičenih saradnika, nezakonitosti... Čudo je bumerang - sve što je pričao o meni na ličnoj ravni i mržnji, jer me ne može ućutkati, vratilo se (što je mnogo važnije) kroz institucije i onako kako jeste - osumnjičene visoke funkcionere Dritanove URE. Ono što je sigurno - odlazeći premijer sezonskog karaktera dobiće kontra krivičnu prijavu, za lažno prijavljivanje", zaključio je Bošković.

Bonus video: