Muratović: Demokrate viškom riječi nadoknađuju manjak argumenata

Ironija je, smatra on, da upravo oni koji su "uhljebili kume, sinove, tetke" sada govore o partijskom zapošljavanju
97 pregleda 0 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 26.09.2017. 17:16h

Demokrate očigledno imaju višak vremena, pa svoju dokolicu prekraćuju pisanjem besmislenih saopštenja, kazao je Boris Muratović iz Službe za informisanje Demokratske partije socijalista.

Ironija je, smatra on, da upravo oni koji su "uhljebili kume, sinove, tetke" sada govore o partijskom zapošljavanju.

"Kao da ste zaboravili da ste sina direktora partije postavili na visoku funkciju u budvanskoj opštini?! Prećutkujete da je po vašim kriterijumima od svih osoba u Kotoru, upravo kuma vašeg predsjednika Opštine Vladimira Jokića, najkompetentnija da vodi Centar za kulturu? Isto tako, u čitavom Herceg Novom se nije mogao naći šef kabineta predsjednika Opštine Stevana Katića, pa ste iz Tivta doveli predsjednika opštinskog odbora Vaše partije i zaposlili ga u Novom. Zbog svih ovih gafova koje ste napravili samo za pola godine, građani vas sve češće nazivaju "partija za uhljebljenje rođaka i kumova“," kazao je Muratović.

Vladimir Martinović, potpredsjednik Demokrata, ranije danas kazao je da Vlada zloupotrebljava svoja ovlašćenja postavljanjem državnih sekretara, a čiji je broj narastao na 19.

Kako smatra, demagoški zvuči da Demokrate, koje su na račun plata i nadoknada "uzeli više od pola miliona eura od građana, a da se ni dana nijeste pojavili na svom radnom mjestu," spominju novac poreskih obveznika.

"Vi taj novac beskrupulozno koristite za finansiranje vaših stranačkih aktivnosti, iako su vas građani birali da ih predstavljate u Parlamentu. Na radno mjesto ne dolazite, ali platu redovno primate. Čime ste vi to zaslužili da budete privilegovani u odnosu na ostale građane Crne Gore? Svaki od vaših poslanika ima veću zaradu od državnih sekretara, koje spominjete. Državni sekretari rade i tu svoju platu zarađuju, za razliku od vas koji sa platama između 1500 i 2000 eura koje dobijate za nerad, držite moralne pridike," ističe Muratović.

On je pozvao Demokrate da, ukoliko imaju primjedbi na predlog zakona, dođu na svoje radno mjesto u Parlament i politički se bore da zakonsko rešenje poprave i unaprijede.

"Praksa koju ste ustanovili, da viškom riječi nadoknađujete manjak argumenata, ne doprinosi ničemu sem vašem imidžu demagoga," zaključio je Muratović.

Bonus video: