Kutinjo predstavljen navijačima, debi tek 31. januara

"Hvala ljudima iz Barselone koji su bili uporni da dođem u ovaj klub. To pokazuje koliko su me željeli, a ja se nadam da ću ispuniti njihova očekivanja", rekao je Kutinjo
3 komentar(a)
Kutinjo, Foto: Reuters
Kutinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2018. 14:14h

Filipe Kutinjo je od jula želio u Barselonu, Katalonci cijelo ljeto slali ponude Liverpulu, ali jedan od najvećih transfera svih vremena kompletiran je na zimu.

Brazilski as stavio je potpis na ugovor sa katalonskim klububom, čiji će dres nositi do 2022. godine.

"Hvala ljudima iz Barselone koji su bili uporni da dođem u ovaj klub. To pokazuje koliko su me željeli, a ja se nadam da ću ispuniti njihova očekivanja", rekao je Kutinjo.

"Dao sam sve što sam mogao za Liverpul i u posljednjih šest mjeseci, bio sam maksimalno profesionalan, ali moja želja je bila Barselona".

Kutinjov transfer je drugi najveći svih vremena, iza Nejmarovog, za koga je PSŽ platio 222 miliona eura Barseloni. U julu će biti treći po vrijednosti, jer će PSŽ prvog dana narednog prelaznog roka platiti Monaku 180 miliona eura za Kilijaa Mbapea.

"To je čast, ali priču o novcu ostavljam klubovima. Moje je da igram najbolje što mogu. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi španskom stilu, mada mislim da je sličan engleskom", rekao je Kutinjo.

Predsjednik Barse Đozep Bartomeu je rekao da je najvažnije bilo strpljenje.

"On je bio strpljiv, mi smo bili strpljivi. Njegova želja da dođe je bila velika, ali razumijem i želju Liverpula da ga zadrži. Filipe je jedan od najboljih igrača na svijetu, velika zvijezda i ponosni smo što je sa nama", rekao je Bartomeu.

Navijači Barselone moraće, međutim, da čekaju makar 20 dana na Kutinjov debi.

Zvanični medicinski izvještaj pokazao je da povreda koju je doživio posljednjih dana u Liverpulu, nije naivna, te da Brazilac sigurno neće igrati do kraja januara.

Debi bi mogao da ima posljednjeg dana ovog mjeseca, i to protiv Espanjola, čiji je dres nosio 2012. godine, kao pozajmljeni igrač Intera.

Bonus video: