Totenhem u četvrtoj brzini, pobjede Njukasla, Lidsa i Bornmuta (VIDEO)

Totenhem - Sautempton 4:1, Lids - Vulverhempton 2:1, Njukasl - Notingem forest 2:0 i Bornmut - Aston Vila 2:0 u mečevima 1. kola engleske Premijer lige

6963 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četiri pobjede domaćih timova u četiri Premijerligaška meča igrana u tipičnom engleskom terminu - u 15 sati po lokalnom, sat kasnije po našem vremenu.

Ako je Totenhem opravdao ulogu apsolutnog favorita protiv Sautemptona (4:1), a Njukasl blagog protiv Notingem Foresta (2:0), kao i Lids protiv Vulvsa (2:1), onda je jedino pravo iznenađenje trijumf povrratnika u elitu Bornmuta protiv Džerardove Aston Vile - 2:0.

Sautempton je poveo u sjevernom Londonu, efektnim golom Vord-Prausa u 12. minutu, ali i samo naljutio tim Antonija Kontea.

Sesenjon u 21. minutu glavom na centaršut Kuluševskog, pa Dajer u 31. takođe glavom na centaršut Sona - donijeli su preokret već do poluvremena.

Otkada je u februaru ove godine debitovao za Totenhem, Kuluševski je upisao devet asistencija - niko ih nema toliko u Premijer ligi, a u "ligama petice" bolji je samo Dembele iz Barselone (11).

Šanse za domaće ređale su se kao na traci, promašivali su Kejn, Son, Sesenjon, Kuluševski... i bilo je jasno da će "sveci" primiti još golova.

U 60. minutu zabili su sami sebi (smiješan autogol Salisua), a tri minuta kasnije Kuluševski je odličnu partiju krunisao golom na dodavanje Emersona-Rojala.

Goleada Totenhema bez Kejnovog i Sonovog "pečata" - ne dešava se to tako često...

Crnogorski golman Matija Šakić sa klupe je na "Eland roudu" odgledao poraz svog Vulverhemptona.

"Vukovi" su poveli golom Podensa u u 6. minutu, ali je Lids preokrenuo - Rodrigo u 24. i Aronson u 74. minutu donijeli su sva tri boda timu američkog trenera Džesija Marša.

Notingem Forest, legendarni ostrvski klub, dvostruki prvak Evrope, odigrao je prvi meč u eliti nakon 23 godine.

I držao se skoro sat vremena na "Sent Džejms parku", a onda su Švajcarac Fabijen Šer i engleski napadač Kalum Vilson donijeli Njukaslu pobjedu.

Aston Vila je stigla kao favorit na jug, protiv Bornmuta koji je jedan od glavnih kandidata za ispadanje, ali se nije dobro provela - Lerma u 3. i Mur u 80. minutu donijeli su "trešnjicama" vrijednu pobjedu.

Bonus video: