Ten Haga čeka đavolski težak zadatak: Brajton prvi put u istoriji pokorio "Old traford" (VIDEO)

Poraz Mančester junajteda na startu sezone - Brajton je slavio 2:1

4378 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tačno tri mjeseca nakon što je ponizio Mančester junajted u posljednjem kolu Premijer lige i slavio rezultatom 4:0, Brajton je pokazao da mu nije problem da sruši velikana i na "Old trafordu".

Premijera Erika ten Haga na klupi "crvenih đavola" nije dobro prošla, čeka ga đavolski težak posao da Junajted vrati na veliku scenu - Brajton je trijumfovao rezultatom 2:1, u većem dijelu meča i nadigrao najtrofejniji klub na Ostrvu.

Prvo poluvrijeme je prošlo u apsolutnoj dominaciji Brajtona, koji je golovima Paskala Grosa u 30. i 39. bez problema poveo 2:0.

Kasnije je ušao Kristijano Ronaldo, Junajted je sve karte bacio na napad i vratio se u utakmicu u 66. kada je u gužvi u petercu sopstvenu mrežu zatresao Argentinac Aleksis Makalister.

Imao je Junajted prije toga dvije velike šanse Markusa Rašforda, imao je i nekoliko pokušaja da izjednači, ali sveukupno - uradio je premalo da bi izbjegao prvi poraz od Brajtona u istoriji na "Old trafordu" (prvi put su se sastali još 1909. godine).

Ten Hag je tako postao prvi menadžer Junajteda od 2014. i Luja van Gala koji je poražen na debiju u Premijer ligi.

Lester je na "King Paueru" vodio 2:0 protiv Brentforda (golovi Timotija Kastanja i Kirnana Dusberi-Hola), na kraju je morao da se zadovolji bodom, jer su gosti iz Londona stigli do 2:2 preko Ajvana Tonija i Džoša Dasilve.

Od 17.30 se sastaju Vest Hem i Mančester siti.

Bonus video: