Brnović: Protiv Zarje šanse 50:50

Trener Budućnosti zamjerio igračima što su prespavali 15 minuta 1. poluvremena
4024 pregleda 6 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević

Nakon 2:0 u Estoniji, Budućnost je i u revanšu pokazala koliko je bolja od Trans Narve i slavila 4:1.

Branko Brnović je, međutim, bio nezadovoljan velikim padom igre svoje ekipe nakon vodećeg gola.

„Ne može da se desi da se 15 minuta opustimo u Evropi. Čim se to dogodim, odmah imamo problem. Estonci su imali dvije šanse, pa su dali gol iz naše greške. U drugom poluvremenu smo bili druga ekipa, jer smo imali žestok razgovor u svlačionici, jer smo mogli da dovedemo u pitanje prolaz zbog nonšalantnosti i nediscipline. Dobro smo se pripremili za utakmicu, spustili smo loptu u nastavku i došli su golovi. Zadovoljan sam prolazom, a igrom više nisam nego što jesam”, rekao je treći selektor Crne Gore.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac nije mogao da bude srećan i zbog činjenice da su zbog povreda ranije izašli Igor Ivanović i Dušan Bakić.

„Zabrinjavaju povrede Ivanovića i pogotovo Bakića, za kojeg ne znamo kakvo je stanje. Uz to, Vujačić još nije ušao u pravi ritam”.

„Plavi” će u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv ukrajinske Zarje.

„Čeka nas ozbiljnija ekipa od Trans Narve, ali stoji ono što sam i ranije rekao - s kim god da igramo, ne predajemo se. Nećemo se skloniti sa puta nikome, pogotovo pod Goricom. Šanse su 50:50”.

Podgoričani su, osim tomg lošeg perioda u 2. poluvremenu, igrali dobro i bili nesebični, što je zadovoljilo Brnovića.

„Kad sam došao, želio sam da napravim grupu momaka koji dišu kao jedan, jer bez toga nema uspjeha. Jedan od ciljeva je bio i da vratimo publiku na stadion, što se polako i događa, ali ne smijemo da ponovimo onakvih 15 minuta. To nijednom igraču neću da dozvolim. Cilj nam je da gradimo igru, da igramo dobar fudbal, a imamo grupu pravih momaka, koji bez riječi rade i atmosfera je kao kućna”, zaključio je Brnović.

Strijelac trećeg gola Mihailo Perović je pohvalio Estonce.

„Dobili smo važnu utakmicu sasvim zasluženo. Protivnik je dobra, kompaktna ekipa, ali kao i svaka ima propusta. Čeka nas težak dvomeč sa Zarjom, sad se spremamo za to”.

Bonus video: