Brnoviću veći problem novinari nego afera "Drinčić"

"Volio bih da neko kaže koji su to igrači koje ja ne zovem, a da zaslužuju da budu tu", rekao je Brnović
50 pregleda 25 komentar(a)
Brnović, Foto: Savo Prelević
Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2014. 22:31h

Nakon prve pobjede u kvalifikacionim mečevima pod Goricom poslije četiri godine (ne računajući trijumf nad San Marinom), selektor Branko Brnović je naglasio da je vjerovao u trijumf.

Znao je, kaže, da onaj kiks iz oktobra prošle godine nije realan odnos snaga i da je Crna Gora jača od Moldavije. Nije, međutim, mogao da proslavi trijumf, a da se ne dotakne medija...

"Momci su pokazali koliko su jaki. Na neke igrače može da se računa, bez obzira što nemaju minutažu u klubovima. Ali, opterećuje me i iznenađuje pritisak koji se pravi pred svaku utakmicu, a pokušavam da zovem igrače za koje u tom trenutku mislim da su najbolji. Volio bih da neko kaže koji su to igrači koje ja ne zovem, a da zaslužuju da budu tu. Zbog toga postoji ogorčenje. Znam da je to vaš posao, ali biste mnogo više pomogli reprezentaciji ako biste se bar na dan utakmice ostavili nekih razmišljanja, jer bismo mi bili mnogo mirniji", obratio se Brnović novinarima.

O kakvom je pritisku riječ?

"Pojedinci znaju o čemu pričam. Vidio sam neke napise zašto ne zovem nekog igrača, a toga pola godine nigdje nema. To pravi nervozu u ekipi".

Da li je moguće da je rečenica u kojoj se kaže da selektor treba da razmišlja o Simonu Vukčeviću, što ste i Vi sami rekli, veći problem od toga što je Drinčić bez objašnjenja napustio reprezentaciju, ili što se u drugim medijima pojavila teza o tuči između igrača?

"Neću da ulazim u polemike, jer treba da slavimo pobjedu. Za Krkotića piše da ga zovem samo ako je neko povrijeđen. Stoji u članku da je Brnović protiv Češke igrao sa četiri špica, a to stvara pogrešnu sliku. Taj problem se nadovezao na problem sa Drinčićem, i tu se stvara mala nervoza kod igrača. Da ne bismo polemisali dalje, objasniću šta se desilo. Drinčić je na treningu opsovao igrača, a zatim je došla večera, sa koje je on nervozno ustao. Meni je prišao kapiten i rekao da Drinčića nema, a ja sam ga pozvao i vratio se. Rekao sam da idemo na sastanak, jer ne želim nervozu u ekipi. Na sastanku je Savić rekao: "Drina, nema smisla da ti ustaješ, i vratiš se a da se ne izviniš. Nije u redu, jer u jednom momentu nisi imao klub". Poslije toga se Drinčić spakovao i otišao".

Selektor je potom objasnio zašto je rekao da je vezista Partizana pod pritiskom "odozgo", ali je demantovao da je mislio na Partizan.

"Da bih zaštitio i njega i da se ne bi dizala bura, dao sam izjavu da je pod pritiskom. Nisam pomenuo da je pod pritiskom Partizana ili Beograda, već odozgo. Vi znate šta su pisali mediji o njemu, ide, ne ide, ovi mu rade ovo, oni ono. On je bio nervozan, nije mogao da izdrži to što mu je Savić rekao i otišao je".

Selektor je potom objasnio zašto je rekao da je vezista Partizana pod pritiskom „odozgo”, ali je demantovao da je mislio na Partizan i Beograd. "Da bih zaštitio i njega i da se ne bi dizala bura, dao sam izjavu da je pod pritiskom. Nisam pomenuo da je pod pritiskom Partizana ili Beograda, već odozgo. Vi znate šta su pisali mediji o njemu, ide, ne ide, ovi mu rade ovo, oni ono. On je bio nervozan, nije mogao da izdrži to što mu je Savić rekao i otišao je".

Da li je Mirko na ovoj utakmici pokazao da je pravi kapiten?

"Pričao sam sa njim i Stevanom Jovetićem poslije prvenstva, rekao sam da im treba dobar odmor, mjesec mora, kupanja, i da prođu dobre pripreme. To su i jedan i drugi napravili i u odličnoj su formi. Mirko nije samo igrao dobro, već je trčao za dvojicu. To je pravi kapiten. Rekao sam da ako momci vide njega takvog, da će svi "izginuti" na terenu. To se i pokazalo. Igrali smo dobro, neću reći odlično, a Moldavija je za 90 minuta imala samo jednu polušansu glavom".

Selektor Moldavije Jon Karas je priznao da je pobijedio bolji.

"Crna Gora je igrala bolje i zaslužila je pobjedu. Ovo nije bila ona ekipa koju smo pobijedili u oktobru, sada je bila mnogo motivisanija. Mi nismo igrali kako znamo, ne znam šta je razlog za to", istakao je Karas.

Bonus video: