Eto optužio saigrače iz reprezentacije da ga sabotiraju

"To je istina i to je za žaljenje, a kada ste me vidjeli da se povlačim do veznog reda da bih došao do lopte, to je zato što sam čuo za zavjeru", rekao je Eto
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2013. 12:57h

Fudbalski reprezentativac Kameruna Samjuel Eto izjavio je danas da je uvjeren da su ga pojedini saigrači sabotirali, jer nisu željeli da postigne gol u baraž utakmici sa Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Tunisa.

U prvoj utakmici u baražu, u oktobru, Egipat i Tunis su odigrali bez golova, a Eto tvrdi da je unapred znao za namjere saigrača, zbog čega je morao više da se trudi da dođe do lopte.

"To je istina i to je za žaljenje, a kada ste me vidjeli da se povlačim do veznog reda da bih došao do lopte, to je zato što sam čuo za zavjeru. Fudbal je timski sport i dužni ste da dodate loptu čak i ako ste u ekipi s najgorim neprijateljem, ako je u dobroj poziciji", rekao je Eto, prenijeli su britanski mediji.

Revanš utakmica igra se u nedjelju u Jaundeu, u Kamerunu.

"Vrijeme je da ostavimo iza sebe sve nesuglasice i koncentrišemo se na nedjeljnu utakmicu. Moramo da se ujedinimo, da komuniciramo tokom meča i damo sve od sebe kako bismo postigli rezultat koji cijela zemlja očekuje", rekao je Eto.

Selektor Kameruna Folker Finke rekao je da nije primijetio da igrači sabotiraju Etoa.

"Nisam primijetio ništa slično tokom te utakmice. Svako može ponovo da odgleda snimak. Ja sam gledao šest, sedam puta i nijednog trenutka nisam primjetio da je neki igrač odbio da doda loptu do Etoa ili do nekog drugog fudbalera", rekao je Finke.

"Mogući su sukobi među igračima, ali niko nije odbio da doda loptu Etou tokom prve utakmice. Te priče mi zvuče kao priče iz vrtića", dodao je Finke.

Bonus video: