Ibra donio novi trofej „đavolima”

Fenomenalni Šveđanin je u 87. minutu riješio finale Liga kupa sa Sautemptonom (3:2), kada je nakon sjajnog centaršuta Andera Erere neometan zatresao mrežu Bena Forstera
59 pregleda 3 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2017. 18:43h

Na debiju je Zlatan Ibrahimović donio Komjuniti šild golom glavom u 83. minutu, a na isti način je obezbijedio i drugi pehar Mančester junajtedu - fenomenalni Šveđanin je u 87. minutu riješio finale Liga kupa sa Sautemptonom (3:2), kada je nakon sjajnog centaršuta Andera Erere neometan zatresao mrežu Frejzera Forstera.

Ibrakadabra je načeo „svece” na „Vembliju” golčinom iz slobodnog udarca sa preko 25 metara u 19. minutu, da bi na 2:0 u 38. povisio Džesi Lingard.

Ali, Manolo Gabjadini je opet dokazao zašto ga je Klod Puel toliko želio i pogocima u sudijskoj nadonkadi prvog poluvremena i trećem minutu drugog izjednačio na 2:2.

Sautempton je napadao, pokušao da dođe do potpunog preokreta, ali je Zlatan, po ko zna koji put u karijeri, bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Manchester United Vs Southampton 3-2 - All... by footballderby

To mu je bio 26. gol u dresu „crvenih đavola”, čime je opravdao epitet možda i najboljeg pojačanja u istoriji fudbala koje je dovedeno bez obeštećenja.

I Žoze Murinjo je ispisao istoriju velikana sa „Old traforda”, jer je postao prvi menadžer u istoriji koji je osvojio trofej u svojoj debitantskoj sezoni u Junajtedu.

Doduše, on je vodio ekipu i u pobjedi u Komjuniti šildu protiv Lestera (2:1), ali Englezi to takmičenje računaju kao da pripada prošloj sezoni, iako je odigrano pred početak ove...

Bonus video: