Inter u petoj brzini, Juve na minus 10, prvi poraz Rome

57 pregleda 0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2015. 20:57h

Inter je, čini se, već ubacio u petu brzinu, iako je prošlo tek pet kola – nakon razočaravajuće prošle sezone, u kojoj milanski tim nije izborio ni izlazak na evropsku scenu, ekipa Roberta Manćinija je ove sezone krenula kako je samo poželjeti mogla. Sa svih pet pobjeda, čime je izjednačen rekord iz sezone 1966/67 kada je na klupi “neroazura” bio legendarni Elenio Erera.

Za peti trijumf u nizu, Interu je bio dovoljan sjajan gol glavom Felipe Mela u 56. minutu, nakon kornera Telesa.

Golu Mela se pored aut linije radovao i Stevan Jovetić, koji je odmah nakon gola ušao u igru umjesto Adema Ljajića.

Perišić dva puta i jednom Jovetić su do kraja meča imali šansu da pobjedu učine ubjedljivijom, ali je Interu suđeno da na startu sezone pobjeđuje sa golom razlike, četvrti put 1:0...

"Pravimo zalihu za zimnicu", u duhovitom tonu je opisao petu pobjedu trener ntera Roberto Manćini.

"Srećan sam zbog 15 osvojenih bodova. Svih pet dosadašnjih utakmica su bile teške, što se vidi po ostalim mečevima, čak i kod kvalitetnijih timova. Napredujemo i na planu igre, doći će vrijeme kada ćemo igrati dobro čitavu utakmicu", dodao je Manćini.

Djeluje zaista nevjerovatno da Juventus već nakon pet kola zaostaje čak 10 bodova za Interom. “Stara dama” je bila na pragu da veže drugu pobjedu u prvenstvu (nakon Đenove), protiv novajlije Frozinonea, ali je slavlje šampionu pokvario Blanšard u drugom minutu sudijske nadoknade.

To je istorijski, prvi bod za novajliju u ligi u Seriji A. Juve je promašio puno prilika, prije i poslije vodećeg gola Zaze, pa je na kraju kažnjen od ekipe koja je imala dva šuta u okvir gola (u drugoj akciji su gosti pogodili stativu). Šampion je, tako, i dalje bez pobjede na svom stadionu ove sezone (dva remija i poraz).

Iako je u Đenovi skoro čitavu utakmicu provela na polovini protivnika, izvela čak 18 kornera, Rome je, u suštini, bila toliko nekonkretna u napadu da je na kraju Sampdorija osvojila sva tri boda, iz jednog šuta, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Edera.

Izjednačujući gol Salaha, nakon asistencije Pjanića, dao je samo iluziju da Rimljani mogu nešto više, a kazna je stigla u finišu, kada je štoper gostiju Manolas nespretno reagovao nakon centaršuta Edera i loptu je poslao u sopstvenu mrežu. “Vučica” je doživjela prvi poraz u sezoni...

Rezultati

Karpi – Napoli 0:0

Kjevo – Torino 1:0 (Kastro 75)

Fiorentina – Bolonja 2:0 (Blaščikovski 71, Kalinić 82)

Inter – Verona 1:0 (Melo 56)

Juventus – Frozinone 1:1 (Zaza 50 – Blanšard 90+2)

Lacio – Đenova 2:0 (Đorđević 35, Anderson 62)

Palermo – Sasuolo 0:1 (Flokari 35)

Sampdorija – Roma 2:1 (Eder 50, Manolas (autogol) 85 – Salah 69)

Juče

Udineze – Milan 2:3

Sjutra

Empoli - Atalanta

Bonus video: