Jovetić: Nećemo namjerno ići na Čeha

"Pretpostavljam da će domaćin pokušati da izvrši pritisak na početku, ali očekujem i da mi odgovorimo", kazao je Stevan Jovetić na konferenciji za novinare.
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2011. 22:52h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Stevan Jovetić je odgovarao sinoć na unakrsna pitanja – češki novinari su se uglavnom interesovali za mišljenje o Petru Čehu i šansama da brani, a crnogorski za očekivanja pred utakmicu snova.

Tako je sa češke strane pres sale doletjelo i pitanje – da li će crnogorski fudbaleri namjerno ići jače na golmana Čelzija, koji će ako bude branio nositi dvije maske na glavi (jednu nosi odavno, a drugu jer je nedavno slomio nos).

"Ne, ni slučajno, mi poštujemo kodeks fer-pleja, nije ni sportski ni ljudski gledati da nekog povrijedite. Mi ćemo igrati našu utakmicu ko god bio na češkom golu".

Koliko će biti teže za Crnu Goru ako on bude na golu?

"U pitanju je fantastičan golman i neće biti lako savladati ga, ali nema nesavladivih, ima šuteva koji se jednostavno ne brane".

Šta misliš, da li će Čeh biti na golu?

"Mislim da hoće samo ako se 100 odsto bude dobro osjećao. Ako se ne bude osjećao dobro, biće veliki rizik da brani".

Koji bi rezultat poželio?

"Naravno, pobjedu, ali neće biti lako jer igramo protiv odlične ekipe kao što je Češka. Ali, jedan postignuti gol, eventualno dva, mnogo bi nas zadovoljili".

Kakav očekuješ početak?

"Pretpostavljam da će domaćin pokušati da izvrši pritisak na početku, ali očekujem i da mi odgovorimo".

Misliš li da će biti prostora u napadu?

"Mi treba da se za njega izborimo! Pertpostavljam da su nas Česi dobro analizirali i sigurno nam neće pokloniti taj prostor".

Koliko vam znači podrška od skoro 3.000 navijača u gostima?

"Znači nam puno, navijači su naš 12. igrač ne samo na ovoj utakmici. Pokušaćemo da im uzvratimo na pravi način".

Koga najviše cijeniš od čeških fudbalera?

"Rosickog, već sam rekao i Čeha. Ali, cijenim i sve ostale, u pitanju su dobri fudbaleri čim zaslužuju da se nađu na spisku reprezentacije Češke, zaključio je Jovetić.

Bonus video: