Juve pokazao zube šampionu: "Dama" s golom prednosti ide u Madrid (video)

Nakon prvih 90 minuta protiv Reala iz Madrida, san je makar bliže nego što je bio do večeras - Juve je pobijedio sa 2:1 u Torinu
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2015. 20:51h

Ovo je neki novi Juventus, drugačiji od onog koji je godinama stvarao i stvorio Antonio Konte. Ovo je Juve koji zna kako da pokaže snagu i u Evropi, što nije bio slučaj prethodnih godina. Na kraju krajeva, ovo je Juve Masimilijana Alegrija, trenera koji živi san da sa „starom damom” može do evropske titule.

Nakon prvih 90 minuta protiv Reala iz Madrida, san je makar bliže nego što je bio večeras - Juve je u prvom meču na svom terenu pobijedio sa 2:1.

Moglo je i da bude drugačije - Real je imao šanse za 2:2 (takođe, kod 1:1 je Hames Rodriges pogodio prečku), Juventus u samom finišu jednu veliku za 3:1, ali kako god, ovo je rezultat koji navijačima italijanskog šampiona daje vjeru da nakon 12 godina mogu u finale Lige šampiona.

Posljednje finale Juve je izgubio 2003. od Milana. Od tada nije dolazio ni do polufinala. Možda je ovo godina kada se piše nova stranica istorije...

"Samo da je on lopta Ljorentea završila u mreži. Noć bi bila perfektna. Ali, ovaj rezultat i ovakvu igru bismo svi potpisali i sada je situacija jasna pred naš put u Madrid. Sviđa mi se način na koji ekipa raste kroz Ligu šampiona, umijemo da „čitamo” utakmice. Moja pobjeda? Ne, izvojevana je na terenu", rekao je Alegri.

Alvaro Morata je u 9. minutu pogodio protiv kluba koji je jedva čekao da ga se ljetos otarasi, pa je već tada mirisalo na probleme za "merengese".

Šampion je, ipak, znao da reaguje, imao je kontrolu, ali Karlo Anćeloti definitivno nije pogodio sa Serhijom Ramosom na poziciji zadnjeg veznog, jer je bivši štoper Sevilje bitno uticao da pas igra Reala bude slabija...

Ali, uz sve te probleme Real je izjednačio, i to tako što se ušetao u gol Juventusa. Garet Bejl i Hames su izigrali odbranu protivnika po desnoj strani, Kolumbijac podigao loptu na drugu stativu, a Kristijano Ronaldo sa dva metra postigao 79. gol u Ligi šampiona, ali vjerovatno i jedan od lakših u karijeri.

Real je tada dobio šta je htio, postigao je gol u gostima, a već u 58. minutu je sopstvenom greškom dozvolio da Juve povede.

Marselo je nepotrebno šutirao sa preko 20 metara i lansirao kontranapad protivnika, a Dani Karvahal dozvolio da ga Karlos Teves nadmudri i iznudi penal.

Karvahal za taj start nije dobio ni žuti karton, a mogao je možda i crveni, jer je bio posljednji igrač odbrane.

Teves je matirao Ikera Kasiljasa (koji je u Ligi šampiona odbranio samo jedan od devet penala u karijeri) i Juve je tu dobio novu snagu.

"Izgubili smo veoma naivno. Primili smo gol iz kontranapada za 2:1, imali prečku kod 1:1... Kada sve to pogledate, jasno je da nismo imali sreće. Da li as je Juve iznenadio? Nije, znali smo da ne smijemo da dozvolimo da razviju kontranapad. Nije kriv ni Ramos, već smo kao ekipa morali da budemo sigurniji s loptom u nogama", istakao je Karlo Anćeloti.

Do kraja, Ronaldo je imao dvije dobre prilike, na drugoj strani Fernando Ljorente, ali golova više nije bilo.

Biće ih vjerovatno u reavanšu koji je naredne srijede u Madridu.

Bonus video: