Klose srušio Inter

Rimljani su ovim trijumfom prišli na samo bod od Intera koji je na drugom mjestu, a Napoli sjutra (dočekuje Bolonju) ima šansu da opet preskoči milanski tim.
4 komentar(a)
Miroslav Klose, Foto: REUTERS
Miroslav Klose, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.12.2012. 22:40h

Inter je 60 minuta bio potpuno nemoćan, potom je 20 minuta promašivao zicere, da bi na kraju izgubio - Lacio je golom Miroslava Klosea u 82. minutu slavio u derbiju 17. kola Serije A.

Rimljani su ovim trijumfom prišli na samo bod od Intera koji je na drugom mjestu, a Napoli sjutra (dočekuje Bolonju) ima šansu da opet preskoči milanski tim.

Na "Olimpiku" je Lacio bio opasniji do sredine drugog poluvremena, a onda je pravo čudo kako je golman Federiko Marketi ostao nesavladan - prvo je Fredi Guarin pogodio stativu, potom Antonio Kasano, a seriju promašaja su zaokružili Dijego Milito, Rodrigo Palasio i Juto Nagatomo.

I, naravno, uslijedila je kazna - Klose je nadmudrio odbranu protivnika i rutinski (kako samo on zna) matirao Samira Handanovića...

"Super Klose", napisao je "Korijere delo sport".

Njemac je igrao povrijeđen, a onda je kod pogotka i obnovio povredu, pa je morao da napusti teren.

Jovetić igra!

Nakon pet utakmica koje je propustio zbog povrede lista Stevan Jovetić se vraća na teren - crnogorski napadač je najavljen od prvog minuta u sjutrašnjem meču sa Sijenom kod kuće (12.30 časova).

Jovetić je sada definitivno neophodan "violi", jer je sastav Vinćenca Montele u seriji od tri meča bez pobjede u Seriji A (dva remija).

"Jovetić je trenirao s ekipom. Ipak, nema snage za 90 minuta u ovom trenutku", rekao je Montela pred toskanski derbi.

U prvom timu je najavljen i drugi as iz Crne Gore Stefan Savić.

Rezultati

Lacio - Inter 1:0 (Klose 82)

Udineze - Palermo 1:1 (Di Natale 89 - Iličić 33)

Sjutra

Fiorentina - Sijena

Milan - Peskara

Katanija - Sampdorija

Kjevo - Roma

Đenova - Torino

Juventus - Atalanta

Parma - Kaljari

Napoli - Bolonja

Bonus video: