Ko kaže da je Ronaldo sebičan: Ćićarito srušio gradskog rivala, Real u polufinalu! (video)

Real i Juventus pridružili su se Barseloni i Bajernu u polufinalu Lige šampiona. Žrijeb je u petak, u Nionu.
0 komentar(a)
Ćićarito, Foto: Reuters
Ćićarito, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2015. 20:53h

Real i Juventus pridružili su se Barseloni i Bajernu u polufinalu Lige šampiona. Žrijeb je u petak, u Nionu.

Atletiko teroriše Real u domaćim takmičenjima u posljednje dvije sezone, ali evropski šampion vraća gradskom rivalu gdje je najbolnije - u Ligi šampiona, i to u dramatičnim završnicama.

Deset mjeseci nakon legendarnog finala u Lisabonu, kada je "kraljevski klub" izjednačio u nadoknadi, a u produžetku pomeo protivnika za 10. evropsku krunu (4:1), slično se dogodilo i sada, u četvrtfinalu.

Silno oslabljena četa Karla Anćelotija (bez Modrića, Bejla, Benzeme) lomila je otpor Simeoneove vojske do finiša utakmice, a slomila je kada je Atletiko bio i brojčano desetkovan; dva minuta prije kraja golom Meksikanca Havijera Ćićarita Ernandesa.

Arda Turan dobio je drugi žuti karton u 76. minutu, nakon visoko podignute noge i neopreznog srarta na Serhia Ramosa. Nakon što je Real konstantno napadao od početka i promašio dvije velike šanse dok su snage bile brojčano izjednačene (Ronaldo, Ćićarito), bilo je samo pitanje vremena kada će desetorica "kolćonerosa" primiti gol. Da li u regularnom toku, ili u produžecima...

Odluka je pala dva minuta prije kraja, kada je Kristijano Ronaldo i Hames Rodriges odigrali dupli pas, CR7 je izašao sam na sjajnog Jana Oblaka, mogao je da šutira, ali je nesebično dodao do nepokrivenog Ćićarita. I, sve je bilo gotovo - mreža se zatresla, a "merengesi" počeli slavlje.

"Ćićarito od zlata", napisala je "Marka".

Uz mnogo muke, a drugačije se nije ni očekivalo protiv Atletika, Real je nastavio san o odbrani evropske krune.

"Mene je zapala čast da gurnem loptu u mrežu, ali to je zaslužio svako od igrača Reala večeras", izjavio je Ćićarito u emotivnoj ispovjesti španskoj televiziji nakon utakmice.

Računajući svih 180 minuta madridskog derbija, Real je zaslužio da prođe dalje. Atletiko je trajao do samog finiša samo zahvaljujući sjajnom slovanačkom golmanu Janu Oblaku. I statistika revanša otkriva dovoljno: domaći su imali čak 19 udaraca, osam u okvir, 11 van njega, dok su gosti pokušali samo četiri puta, a Kasiljas je samo dva puta morao da interveniše.

Nakon više od deceniju, Juventus je ponovo dio evropskog krema

U polufinale ide i Juventus, koji je u Monte Karlu protiv Monaka sačuvao 0:0, odnosno gol prednosti iz prve utakmice.

"Stara dama" se vratila u evropski fudbalski krem, tamo gdje je nekada pripadala. Ovo je prvo polufinale torinskog kluba još od ere Marćela Lipija 2003. godine.

"Borili smo se, žrtvovali smo se, zaslužili smo ovo. Možda ne zbog izdanja u večerašnjoj utakmici, ali sigurno zbog svega što smo uradili ove sezone. Ovo je za navijače", poruka je kapitena, Đanluiđija Bufona.

Povratkom Juventusa u evropski vrh, ponovo diše i italijanski fudbal. "Stara dama" je prva italijanska ekipa koja se plasirala u polufinale Lige šampiona još od Murinove bravure sa Interom i evropske titule 2010. godine.

Polufinalne utakmice na programu su 5. i 6, odnosno 12. i 13. maja.

Bonus video: