Manćini: Sudije usporavaju italijanski fudbal

60 pregleda 5 komentar(a)
Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.03.2016. 21:06h

Trener Intera Roberto Manćini smatra da je najveći problem italijanskog fudbala u sudijama, koji jednostavno prečesto prekidaju igru u Seriji A.

"Mislim da je Serija A napredovala u posljednje tri, četiri godine, ali još uvijek nije na nivou Premijer lige, Bundeslige i Primere", rekao je Manćini i dodao:

"Teško je igrati dobar, brz fudbal kada sudija stalno svira, svira i svira. Kada na TV-u gledamo utakmice Premijer lige čini se da je nemoguće toliko trčati. Ali, sudija možda svira 10 faulova na meču, više od toga ne. Drugačija je i taktika. Mnogim italijanskim ekipama je važno da ne izgube utakmicu, tako da se većina brani, ne ostavlja puno prostora u napadu. U Engleskoj svi igraju isti fudbal - brz i čvrst".

Po njemu, nije lako ni trenerima.

"Pa kod nas trener može da dobije otkaz nakon tri ili četiri poraza. Mislim da smo samo ove sezone promijenili 15 trenera".

Inter se bori za treće mjesto, ima pet bodova manje od Rome.

"Očekivao sam da ćemo se boriti za treće mjesto. U ligi postoji nekoliko timova jačih od nas, ali to je zato što su zajedno već godinama. Mi gradimo novu ekipu i uopštee nisam frustriran. Imamo dobre, mlade igrače. Postoje stvari koje kao grupa moramo da popraviti, ali na dobrom smo putu", istakao je Manćini.

Bonus video: