Milan razbio Inter u derbiju, Napoli se ne plaši Juvea

0 komentar(a)
Karlos Baka, Foto: Reuters
Karlos Baka, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2016. 21:56h

Inter je dugo bio kandidat za Skudeto, Milan tim koji kritikuje cijela Italija...

Od večeras su se uloge bitno promijenile - „rosoneri” su deklasirali velikog rivala u milanskom derbiju i sada ih dijeli svega pet bodova na tabeli Serije A.

Na „San Siru” je bilo 3:0 za formalnog domaćina koji je, doduše, odradio ono što Inter nije umio - znao je kako da iskoristi šanse koje je stvorio.

Aleks je doveo Milan u vođstvo u prvom poluvremenu, a onda se u samo pet minuta nastavka riješilo sve kada je Mauro Ikardi promašio penal za izjednačenje (pogodio je stativu), a Karlos Baka odmah nakon toga kaznio protivnika.

Pitanje pobjednika se nakon toga više nije postavljalo, a Mbaje Nijang je potom iz kontranapada učinio da se poslije ovog derbija najviše priča o njemu, jer je odigrao gotovo perfektno. Stevan Jovetić je bio starter, a u 64. minutu ga je zamijenio Ikardi...

"Naš cilj? I dalje ostaje plasman u Ligu Evrope, ali vjerujemo da možemo i do Lige šampiona. Posebno nakon ove pobjede", rekao je Siniša Mihajlović.

Juventus gazi redom, pobijedio je i 12. put zaredom, ali Napoli ne brine mnogo za paklenu formu aktuelnog šampiona.

„Stara dama” je deklasirala Kjevo u Veroni sa čak 4:0, a Napolitanci nekoliko sati kasnije odgovorili u duelu sa Empolijem - slavili su rezultatom 5:1 i vratili se na prvo mjesto sa dva boda više od Juvea.

Ovaj Napoli ima sve što je potrebno da se bori do kraja za Skudeto, makar tako izgleda dok god Gonsalo Iguain trese mreže na način na koji to radi ove sezone. Empoli je, istina, prvi poveo (gol Paredesa uz pomoć odbrane Napolija), ali su Iguain i Lorenco Insinje već do poluvremena vratili mir navijačima na „San Paolu”.

U nastavku je Mikele Kamporeze zatresao sopstvenu mrežu i više nije bilo dileme da bodovi ostaju u Napulju, a u finišu je dva puta pogodio Hose Kaljehon. Juve je bio siguran u Veroni - Alvaro Morata je sa dva pogotka u prvom poluvremenu riješio sve, a u drugom su se upisali i Aleks Sandro i Pol Pogba.

Juve je bio siguran u Veroni - Alvaro Morata je sa dva pogotka u prvom poluvremenu riješio sve, a u drugom su se upisali i Aleks Sandro i Pol Pogba.

Bolonja je savladala Sampdoriju (3:2), dok u preostala tri meča pobjednika nije bilo - bez golova su završeni dueli Đenove i Atalante, Torina i Verone i Udinezea i Lacija.

Rezultati

Milan - Inter 3:0 (Aleks 35, Baka 73, Nijang 77)

Bolonja - Sampdorija 3:2 (Munije 12, Donsa 24, Destro (penal) 87 - Murijel 54, Korea 81)

Đenova - Fiorentina 0:0

Napoli - Empoli 5:1 (Iguain 33, Insinje 37, Kamporeze (autogol) 52, Kaljehon 84, 88 - Paredes 28)

Torino - Verona 0:0

Udineze - Lacio 0:0

Kjevo - Juventus 0:4 (Morata 6, 40, Aleks Sandro 61, Pogba 67)

Subota

Roma - Frozinone 3:1

Karpi - Palermo 1:1

Atalanta - Sasuolo 1:1

Tabela

Bonus video: