Mornar traži fer i sportsku borbu

"Svaki meč do sada smo odigrali fer, pošteno i krajnje korektno. Nema sumnje da će tako biti i u Budvi", kaže direktor Mornara Borislav Lalević
60 pregleda 0 komentar(a)
mornari, Foto: Anto Baković
mornari, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 24.05.2011. 11:33h

Fudbaleri Mornara trijumfovali su u prethodnom, a mislilo se, i najvažnijem meču sezone nad komšijama iz Petrovca. Oficijalni spiker je nakon posljednjeg zvižduka sudije Kaluđerovića pročitao rezultate ostalih duela u samom finišu, nakon čega je nastalo neopisivo slavlje među igračima i upravom.

U svlačionici, nekoliko minuta kasnije, euforija je splasnula. Ne tako lijepe vijesti stigle su iz Nikšića i Podgorice. Bar je u nadoknadi izjednačio protiv Zete, a Sutjeska došla do pobjede protiv Rudara.

Zbog toga je Mornar, uprkos trijumfu i odličnom proljećnjem bodovnom saldu, ponovo u teškoj situaciji. Posljednje kolo otkloniće sve dileme. A Barani imaju najteži mogući posao. Lider prvenstva, Mogren, titulu mora da ovjeri pred domaćim navijačima."Svi smo složni u ocjeni da je naš duel počeo malo ranije u odnosu na ostale. I u prvom i u drugom poluvremenu. Ne kažem da je to simptomatično, jer uvijek postoji sudijska nadoknada koja se naravno razlikuje u zavisnosti od utakmice, i ocjene arbitra koliko se izgubljenog vremena mora nadoknaditi. Međutim, igrači su trijumf proslavili na terenu, pa sa navijačima, mi smo došli do svlačionice da im čestitamo, jer je na osnovu ostalih rezultata u samom finišu, da ne kažem nadoknadi bilo jasno da smo obezbijedili u najmanju ruku baraž u tom trenutku, a onda smo čuli vijesti sa ostalih stadiona. Praktično, nešto manje od desetak minuta po završetku našeg. Imam potpuno i bezrezervno povjerenje u FSCG i predsjednika Dejana Savićevića da će u posljednjem kolu sve biti regularno i u granicama apsolutnog fer pleja. Jer, samo tako naš fudbal i naša liga , pored sjajnih uspjeha reprezentacije, može dobiti pravu evropsku dimenziju - kategoričan je direktor FK Mornar Borislav Lalević.Mornar bi, sve dileme oko opstanka ili baraža, mogao da riješi eventualnim pozitivnim rezultatom u duelu sa Mogrenom.

"To jeste najbolje rješenje, ali moramo biti svjesni da Budvani moraju trijumfovati ukoliko žele titulu. A o njihovom kvalitetu je izlišno govoriti. Imamo sa druge strane i mi svoju računicu. Svaki meč do sada smo odigrali fer, pošteno i krajnje korektno. Nema sumnje da će tako biti i u Budvi. Mornar mora i može biti ponosan na sve što je uradio ove polusezone na terenu. Svojim igrama, ponašanjem, zalaganjem i institucijom koja stoji iza njega", - dodao je Lalević.

Bonus video: