Nikšićani na krilima navijača žele do novog podviga

U odnosu na prvi meč “metalurzi “ će biti jači za Kasapija, dok gosti ne mogu da računaju na pocrvenjelog Kantara i Dujakovića. I to ide Čeliku naruku
68 pregleda 9 komentar(a)
ČELIK, Foto: Luka Zeković
ČELIK, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.07.2012. 09:16h

Sjajan rezultat u Banjaluci (2:2) prije sedam dana doveo je fudbalere Čelika na korak od istorijskog cilja - plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uoči današnjeg spektakla u Nikšiću četa Slavoljuba Bubanje¸poručuje da je spremna za novu senzaciju.

Doza opreza, doduše, svakako da postoji, jer protivnik ima znatno veće međunarodno iskustvo, i još uvijek se nije odrekao puta za Donjeck i okršaja sa Metalurgom.

Ipak, u odnosu na rivala Nikšićani su u prednosti, jer Borac, prosto, mora da nadoknadi izgubljeno...

"Ovo je za nas velika, istorijska utakmica. Mislim da smo u Banjaluci dokazali da možemo da igramo sa renomiranim protivnikom. Svakako da i u revanšu moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno, jer protivnik ima kvalitet i izvanredne pojedince. Oba rivala streme ka plasmanu u naredno kolo, tako da će publika biti u prilici da gleda dobar fudbal. Motiva nam ne nedostaje, želimo da priredimo novu senzaciju. Nećemo srljati, moramo biti mudri, jer je sve u našim rukama. Istina, pokušaćemo da postignemo prvi gol, koji bi nam omogućio plasman u narednu rundu takmičenja", istakao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

U odnosu na prvi meč “metalurzi “ će biti jači za Kasapija, dok gosti ne mogu da računaju na pocrvenjelog Kantara i Dujakovića. I to ide Čeliku naruku...

"Dobro je što možemo da računamo na Kasapija, a isto tako olakšavajuća okolnost je što nema Kantara. Ipak, Borac ima dostojne zamjene jer im se vraćaju Vasiljević i Raspudić. Dakle, mislim da će i protivnik biti pojačan", dodaje Bubanja.

Dobar rezultat u Banjaluci uslovio je da se gotovo na svakom koraku u gradu pod Trebjesom govori o današnjem meču.

Očekuje se da će “fap-mašina” kao nebrojeno puta do sada pružiti značajnu podršku svojim simpatizerima, a sudeći prema najavama ni gosti neće biti uskraćeni, jer će ih bodriti “lešinari”.

"Vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Veliku zahvalnost dugujemo navijačima koji su uvijek uz nas. U ovom trenutku njihova podrška je najpotrebnija. Očekujem da budu naš dvanaesti igrač", rekao je Bubanja.

Za stratega “metalurga” današnji dan bi mogao biti poseban, s obzirom da slavi 45. rođendan...

"Ovo bi mogao biti dan za pamćenje. Tražiću od igrača da ostave srce na terenu i da mi pobjedom čestitaju rođendan".

Kao pred svaku važnu utakmicu u slučaju da dođe do neuspjeha trener Nikšićana odgovornost preuzima na sebe.

"Ako ne izborimo put u Donjeck isključivi krivac sam ja", zaključio je Bubanja.

Cijene ulaznica iznose pet eura za VIP ložu, četiri za zapadnu i dva eura za istočnu tribinu.

Božičić: Kvalitetniji smo

Nakon što su u prvom meču prokockali šansu da ostvare trijumf na domaćem terenu, gosti vjeruju da propušteno mogu da nadoknade kraj Bistrice.

"Kredite smo potrošili u prvoj utakmici. Jednostavno, uoči novog meča nemamo izbora. Očekujem otvorenu utakmicu, bez obzira što Čelik ima blagu prednost. Teško da protivnik 90 minuta može da drži aktivan rezultat. Sigurno da ne moramo da srljamo, već ćemo strpljivom igrom tražiti put do gola. Borac je kvalitetnija ekipa i to moramo da dokažemo. Mislim da smo u odnosu na prethodni meč zreliji i pametniji. Možemo u Nikšiću doći do pobjede i plasmana u narednu rundu. Čelik u svojim redovima ima dobre igrače, ali mi imamo kvalitet da ih zaustavimo. Ako izdržimo početni pritisak, očekujem da preuzmemo kontrolu nad utakmicom. Tvrdim da imamo dobru ekipu, što će vrijeme i pokazati", rekao je Slaviša Božičić, trener Banjalučana.

Čelik - Borac (prvi meč 2:2)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Kapacitet: 5.600. Sudija: Nikolaj Hani (Švajcarska). Poletak u 17.30 (TV prenos).

Čelik (4-4-2) Banović - Dubljević, Bojić, Radović, Bulatović - Adrović, Bulajić, Zorić, Ivanović - Kasapi, Jovović (Agović).

Borac (4-4-2): Avdukić - Marković, Radulović, Dugić, Grahovac - Stokić, Milić, Živković, Kantar - Vasiljević, Žarić (Krunić).

Bonus video: