Petković: Izgradili smo pobjednički mentalitet; Šaćiri: Dokazujemo da se razvijamo i napredujemo

"Mi uvijek pronađemo najbolji način da reagujemo i to je pozitivna karakteristika našeg tima", rekao je Petković poslije utakmice
65 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Petković, Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Vladimir Petković, Mladen Krstajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.06.2018. 22:04h

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je njegova ekipa izgradila pobjednički mentalitet, poslije večerašnje pobjede nad Srbijom poslije preokreta na Svjetskom prvenstvu.

"Ono što je važno je da smo izgradili pobjednički mentalitet. Čak i kada gubimo pokušavamo da ostanemo pozitivni i da pobjeđujemo u svakoj utakmici. To smo pokazali u prethodnim mečevima, a čak i protiv Brazila. Mi uvijek pronađemo najbolji način da reagujemo i to je pozitivna karakteristika našeg tima", rekao je Petković poslije utakmice.

Švajcarska je večeras u Kalinjingradu pobijedila Srbiju sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe E na Svjetskom prvenstvu. Srbija je povela u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Granit Džaka u 52. minutu. Pobjedonosni gol postigao je Džerdan Šaćiri u 90. minutu.

"Utakmica je bila zanimljiva. Bio sam euforičan posle našeg gola, postigli smo ga na sjajan način. Bilo je negativnih i pozitivnih stvari. Čak i kada smo gubili u prvom poluvremenu, održali smo visok nivo", naveo je selektor.

Petković je tokom poluvremena rekao svojim igračima da neće biti zadovoljan remijem.

"Morali smo da imamo pozitivan pristup. To smo i uradili, reakcija ekipe je bila moguća i sproveli su je u drugom poluvremenu. Rekao sam im da neću biti zadovoljan remijem i da moramo da radimo na strategiji", naveo je Petković.

Švajcarski reprezentativac Džerdan Saćiri rekao je da je njegova ekipa u večerašnjoj utakmici i pobjedi protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu, pokazala da je napredovala.

"Godinama dokazujemo da se razvijamo i da napredujemo, a večeras smo to ponovo pokazali na terenu. Oni su vodili sa 1:0, ali smo uspjeli da preokrenemo. Naši igrači igraju u vrhunskim evropskim klubovima. Zadržali su mirnoću. Preokrenuli smo utakmicu, a to ne bismo uspjeli prije nekoliko godina", rekao je Šaćiri za sajt Fife.

Švajcarska je druga na tabeli Grupe E sa četiri boda, koliko ima i prvoplasirani Brazil. Srbija ima tri boda, a Kostarika je bez bodova.

U posljednjem trećem kolu u srijedu, Švajcarska će igrati protiv Kostarike, a Srbija protiv Brazila.

Bonus video: