"Plavi" žele dobar start

"Mislim da smo protekli period od četiri sedmice, kada sam i preuzeo tim, iskoristili na najbolji način da se do detalja upoznamo sa kvalitetima svih pojedinaca", rekao je Radulović.
0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.08.2011. 20:03h

Budućnost u novi izazov kreće u nedjelju protiv Grblja u Radanovićama, na tradicionalno teškom gostovanju.

Gladni trofeja i ambicija “plavo-bijeli” po mnogima u novu sezonu ulaze i kao glavni favoriti za osvajanje titule, istina sa promijenjenim timom i bez golgetera Ivana Vukovića, koji je otišao u splitski Hajduk.

U finišu prelaznog roka Budućnost je kompletirala ekipu koja ponovo ima najviše ambicije, dok su se “varvari” nakon 13 mjeseci bojkota vratili na stadion.

Sve to, ipak, nije nikakva garancija, pogotovo ako se zna da je Budućnost u proteklih pet sezona osvojila samo jedan trofej (titulu u sezoni 2007/2008. godina).

"Mislim da smo protekli period od četiri sedmice, kada sam i preuzeo tim, iskoristili na najbolji način da se do detalja upoznamo sa kvalitetima svih pojedinaca. Uspjeli smo da ostvarimo plan priprema, a posebno me raduje dobra atmosfera. Treba, međutim, imati u vidu da je stvaranje tima dug proces kojeg prate brojne oscilacije. Potrudićemo se, međutim, da ih smanjimo", rekao je Miodrag Radulović, koji je preuzeo tim nakon prve utakmice sa Fljamurtarijem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Podgorički tim je promijenio puno igrača, ali i angažovao nekoliko pojačanja - Srđan Radonjić i Draško Božović vratili su se pod Goricu, stigao je i nekadašnji štoper Zete Mitar Peković, a prinudno i bivši golman splitskog Hajduka Božidar Radošević (Miloš Dragojević je doživio tešku povredu).

Nekadašnji mladi reprezentativac i bivši špic Sutjeske Admir Adrović odranije je pod Goricom, ali je tek ovog ljeta mogao da potpiše ugovor sa novim klubom.

"Dobili smo pojačanja pred kraj prelaznog roka i postavlja se pitanje koliko su u ovom trenutku spremni Radonjić i Božović", kazao je Radulović.

Sportski direktor kluba Nebojša Jovović očekuje uspješnu sezonu...

"Uradićemo sve da Budućnost zasluži pozitivne kritike. Ciljevi su apsolutno jasni, na nama je da uradimo sve da opravdamo očekivanja i zadovoljimo mnogobrojne pristalice", kazao je Jovović.

Na posljednjem spisku selektora mlade reprezentacije Duška Vlaisavljevića nalaze se petorica fudbalera Budućnosti, što je obradovalo i njenog operativca.

"To je ogromna vrijednost za Budućnost, a naši igrači se prate na tržištu. I kostur omladinske selekcije sačinjavaju igrači iz Budućnosti. U medijima je bilo i specifičnih komentara kada je proces podmlađivanja u pitanju. Zbog toga želim da naglasim da smo dvojicu 30-godišnjaka doveli jer nam trebaju, a mlađi igrači će uz njih brže sazriti. Znamo, uostalom, i da spoj mladosti i iskustva donosi rezultat", zaključio je Jovović.

Bonus video: