Rašford nova žrtva rasističkih napada u Engleskoj

Skoro identičan slučaj zabilježen je i prethodne sedmice kada je zbog promašenog penala žrtva rasističkih napada na društvenim mrežama bio francuski fudbalski as Pol Pogba. Prošle sedmice su, takođe, zbog promašenih penala na meti rasista na društvenim mrežama bili i napadač Čelsija Temi Ejbraham i Readingov fudbaler Jakou Mejte
3381 pregleda 2 komentar(a)
Rašford nakon promašenog penala juče, Foto: Reuters
Rašford nakon promašenog penala juče, Foto: Reuters

Sve češći rasistički napadi brinu rukovodstvo engleske Premijer lige, a posljednja žrtva takvog napada bio je mladi napadač Mančester junajteda Markus Rašford.

Tim s “Old Trafforda“ poražen je u jučerašnjem meču od Kristal Palasa, a 21-godišnji engleski reprezentativac nije uspio da postigne penal u 70. minutu meča.

Rašford se zbog promašenog jedanaesterca našao na udaru rasističkih napada na društvenim mrežama.

Skoro identičan slučaj zabilježen je i prethodne sedmice kada je zbog promašenog penala žrtva rasističkih napada na društvenim mrežama bio francuski fudbalski as Pol Pogba.

Prošle sedmice su, takođe, zbog promašenih penala na meti rasista na društvenim mrežama bili i napadač Čelsija Temi Ejbraham i Readingov fudbaler Jakou Mejte.

“I prošle sedmice smo pričali o ovom problemu. Moramo stati, nemam riječi. Mnogo antirasističkih kampanja je sprovedeno, ali napadači se sada kriju iza lažnih identiteta na društvenim mrežama. Ludost je da u 2019. godini govorimo o rasizmu“, kazao je trener Junajteda Ole Gunnar Solskjer.

Bonus video: