Simeone dogovorio prelazak u Čelsi?

1 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2016. 17:29h

U danu kada je Čelsi igrao prvi meč osmine finala Lige šampiona, u svjetskim medijima je odjeknula vijest da je Dijego Simeone prihvatio poziv Romana Abramoviča da od naredne sezone preuzme Čelsi!

Španski mediji pišu da Simeone već mjesecima uči engleski, a argentinski list „OK Diario" piše da je Ćolo saopštio čelnicima madridskog Atletika da napušta „Visente Kalderon" na kraju takmičarske godine, što je jako razljutilo navijače „jorgandžija".

Simeone je pet godina na klupi Atletika, sa kojim je osvojio Primeru i Kupi igrao finale Lige šampiona, gde je poražen od Reala.

Španski mediji pišu da bi Simeone u Čelsiju dobio godišnju platu od 12 miliona eura. Spekuliše da bi Simeoneov nasljednik na klupi Atletika mogao da bude aktuelni trener Sevilje, Unai Emeri.

Na klupi londonskog kluba do kraja sezone biće iskusni Holanđanin Gus Hidink, kao privremeno rješenje nakon otkaza Žozeu Murinju.

Atletiko se bori sa Barselonom i Realom za titulu u Španiji, dok ga u osmini finala Lige šampiona očekuje dvomeč sa PSV. Čelsi je tek 12. u Premijer ligi, na devet bodova od zone ispadanja.

Bonus video: