Snajder: Poslušao sam Murinja i Van Gala

"Želim da se zahvalim i predsjedniku Intera Masimu Moratiju, jer smo mi imali nesporazume samo oko visine plate, a lično smo imali odličan odnos", rekao je Snajder
0 komentar(a)
Vesli Snajder, Foto: REUTERS
Vesli Snajder, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.01.2013. 22:26h

Saga oko prelaska jednog od najboljih svjetskih fudbalera 2010. godine, Veslija Snajdera, iz Intera u Galatasaraj, završena je na zadovoljstvo Holanđanina.

Ofanzivni vezista je juče stavio paraf na troipogodišnji ugovor u turskom klubu po kojem će zarađivati 5,5 miliona eura po sezoni.

"Zašto nisam prešao u jedan od pet najboljih evropskih klubova? Pa zato što više nisam među pet najboljih fudbalera, a i Inter više nije među pet najboljih ekipa. To je bio slučaj kada smo osvojili Ligu šampiona 2010. godine, ali sada ne sumnjam da je Galatasaraj korak naprijed za mene. Ponovo ću dobiti priliku da redovno igram u jakoj ligi. Galatasaraj je veliki klub i imaću sjajne saigrače. Sve to je veoma važno zbog predstojećeg Svjetskog prvenstva 2014. godine", kazao je 28- godišnji Snajder.

On će priliku da debituje imati u velikom gradskom derbiju sa Bešiktašem predstojećeg vikenda.

"Uopšte ne sumnjam da sam napravio dobar izbor, tim prije što sam oko prelaska u Galatasaraj konsultovao Žozea Murinja i Luisa van Gala, koji su me i savjetovali da prihvatim da igram za Galatasaraj. Želim da se zahvalim i predsjedniku Intera Masimu Moratiju, jer smo mi imali nesporazume samo oko visine plate, a lično smo imali odličan odnos", rekao je Snajder.

Holanđaninu je karijera krenula nizbrdo nakon osvajanja Lige šampiona sa Murinjovim Interom i izgubljenog finala Mundijala u Južnoj Africi.

Sa sadašnjim tenerom Intera, Andreom Stramaćonijem Snajder nije imao dobar odnos, a loša izdanja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj koštale su ga ne samo gubitka kapitenske trake, već i mjesta u postavi „lala”.

Zbog odbijanja da produži ugovor sa Interom za znatno manju platu (sa šest na 4,5 miliona godišnje), Snajder je posljednjih mjeseci uglavnom utakmice Intera posmatrao iz svečane lože.

"Ponude Liverpula i Kvins Park Rendžersa sam u startu odbio, jer želim da igram za klub koji se bori za trofeje, zato sam izbarao Galatasaraj", zaključio je Snajder.

Bonus video: