Španija i Srbija preokretima do pobjeda

Srbija gubila na poluvremenu od Sjeverne Irske, ali preokrenula u nastavku golovima Pantelića i Tošića
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 22:32h

Sjajnim izdanjem u drugom dijelu utakmice na sablasno praznoj “Marakani”, Srbija je protiv Sjeverne Irske preokrenula rezultat sa poluvremena na kojem je bila u minusu nakon nemotrenosti zadnje linije (Subotić), i gola glavom Mekaulija u 40. minutu.

Ipak, za razliku od prvog poluvremena koju je obilježilo bespotrebno soliranje Krasića, “orlovi” su u drugom dijelu krunisali totalnu iniicijativu koju su predvodili rezervisti, Milan Jovanović i Miloš Ninković, prvi je asistirao Panteliću za poravnanje rezultata u 65. minutu, da bi Tošić devet minuta kasnije krunisao sjajno proigravanje veziste Dinama iz Kijeva.

"Drugo poluvrijeme odigrali smo fantastično, a biće još bolje kada se vrate Žigić i Vidić - rekao je selektor Srbije Vladimir Petrović, kome je na ruku išla i minimalna pobjeda Italije u Sloveniji, pa sada ravnopravno može da se uključi u borbu za drugu poziciju koja vodi u baraž. “Zmajčekima” je presudio Brazilac sa italijanskim pasošem, Tijago Mota, golom u 73. minutu.

Ono što su radili u kvalifikacijama za Mundijal, Holanđani nastavljaju i u borbi za EP u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine - sve same pobjede! Ako se izuzme poraz u finalu Svjetskog prvenstva nakon produžetaka, “lale” su u takmičarskim utakmicama zabilježile 14 uzastopnih pobjeda - sinoć je u njihovom nizu pala i Mađarska (4:0, golovi Van der Varta, Afelaja, Kajta i Van Persija).

Iako su u prvom duelu Grupe A odigrali nevjerovatran duel sa čak osam golova (4:4), napadači Austrije i Belgije sinoć nijesu bili raspoloženi, naročito domaćeg tima koji je izgubio sa 2:0. Francuzi su konačno sredili stvari u svojoj kući, sinoć se nakon bojkota na Mundijalu vratio i defanzivac Mančester junajteda, Evra. Ipak, to im nije pomoglo da i na terenu dobiju krila, pa su na gostovanju nejakom Luksemburgu slavili sa 2:0, golovima Meksesa i Gurkufa.

Nakon prvog poluvremena svjetski prvak Španija bila je u kandžama Češke koja je povela iz prvog udarca, Jaroslava Plasila u 28. minutu, ali je Vilja sa dva gola u nastavku preokrenuo rezultat.

Rezultati - Grupa A: Austrija - Belgija 0:2 (0:1), Njemačka - Kazahstan (dansas).

Grupa B: Jermenija - Rusija, Andora - Slovačka, Republika Irska - Makedonija (danas).

Grupa C: Srbija - Sjeverna Irska 2:1 (0:1), Slovenija - Italija 0:1 (0:1).

Grupa D: Luksemburg - Francuska 0:2 (0:1), BiH - Rumunija, Albanija - Bjelorusija (danas).

Grupa E: Mađarska - Holandija 0:4 (0:2).

Grupa F: Gruzija - Hrvatska, Izrael - Letonija, Malta - Grčka (danas).

Grupa H: Kipar - Island, Norveška - Danska (danas).

Grupa I: Španija - Češka 2:1 (0:1).

Bonus video: