Spektakularni trijumf Barse, Milan razbijen na "Nou Kampu"

Katalonci su deklasirali Milan u revanšu sa 4:0, minus od 2:0 iz prvog meča na kraju nije predstavljao baš nikakav problem
89 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 22:06h

Barselona je oživjela u pravom momentu, taman dok je bilo još vrijeme da se spasu stvari u Ligi šampiona i da Milanu da do znanja koliko je u ovom trenutku daleko od njenog nivoa.

Katalonci su deklasirali "rosonere" u revanšu 4:0, minus od 2:0 iz prvog meča na kraju nije predstavljao baš nikakav problem, pa je nakon svega dvostruko bolji tim prošao u četvrtfinale.

Barsa je, dakle, režirala čudo - postala je prvi tim u istoriji Lige šampiona koji je anulirao minus od 2:0, a italijanski velikan još jednom bio žrtva čudesnih preokreta, nakon onog protiv La Korunje i Liverpula koji su obiležili “crveno-crnu” blisku prošlost.

Mesi je papa

I Lionel Mesi je konačno srušio Italijane, prvi put je našao put do mreže (a da to nije sa bijele tačke) i valjda na taj način odgovorio svim "stručnjacima" koji su ga prozivali od one noći kada je odigran duel na "San Siru".

"Mesi je papa", napisao je "Mundo deportivo".

Argentinac je postigao dva gola, u petom i 40. minutu, a ovaj drugi (bio ukupno 100. Barsin u nokaut fazi Lige šampiona) uslijedio je nepuna dva minuta nakon jedine velike šanse Milana na meču - tada je Mbaje Nijang izašao sam pred Viktora Valdesa, ali je umjesto mreže, pogodio stativu.

Potom je, logično, uslijedila kazna, a u drugom poluvremenu je Milan samo dotučen - prvo David Vilja (Kevin Konstant opet kiksao, bio najgori akter u timu „rosonera”), a onda i Đordi Alba upotpunili su spektakl na "Nou kampu".

"Barsa i Mesi su s druge planete. Milan je razbijen, zato se i oprostio od Lige šampiona", napisala je milanska "Gazeta delo sport".

"Vjerovali smo od prvog minuta i čini mi se odigrali perfektan meč. Rano vođstvo nam je pomoglo, jer su i navijači potom osjetili da je momenat pravi", kazao je Đerar Pike koji je u najavio prognozirao pobjedu od 3:0.

Barsino poigravanje, Milanova nemoć

Barsa je, u stvari, samo dokazala koliko je fudbal jednostavna igra kad ga igra najbolje što umije, pa je već od prvog napada postalo jasno da (suviše zatvoreni) Milan čeka pakao.

Pored majstorije Mesija na startu, bile su još dvije, tri velike šanse (Andres Inijesta pogodio prečku), a gosti su sve do tog zicera Nijanga samo još jednom ozbiljnije prešli centar (priliku je propustio Stefan El Šaravi).

Alegri: Ovakav rezultat nismo zaslužili

Masimilijano Alegri nije baš tako pročitao Barsu kako se mislilo poslije velike partije Milana u prvom meču.

"Barsa je odigrala zaista fantastičnu utakmicu. Vjerovali smo, imali i neke šanse, možda je falilo i malo sreće... Nijangova šansa? O njoj pričam, uz malo sreće bi sada pričali drugu priču", rekao je Alegri i još jednom pojasnio kako talentovan tim ima.

"Mi smo srećni i što smo igrali sa Barselonom, ali su porasli apetiti nakon prve utakmice i sada je eliminacija ravna katastrofi za mnoge. Ipak, to nije realna slika ovog Milana, ali smo naučili mnogo", dodao je Alegri.

Terim osvojio "Veltins arenu"

U četvrtfinale se plasirao i Galatasaraj koji je pobijedio Šalke u Gelzenkirhenu 3:2 (u prvom meču je bilo 1:1).

Šalke je poveo (strijelac Roman Nojštader), a Galata je za samo pet minuta (Hamit Altintop i Burak Jilmaz) preokrenuo i dao do znanja domaćinu da mu se loše piše.

Tim Jensa Kelera je, istina, reagovao, izjednačio preko Mišela Bastosa, a sve dileme oko prolaska otklonio je Umit Bulut u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

"Zaslužili smo da idemo dalje. U drugom poluvremenu smo napravili mnogo grešaka, ali nismo gubili glavu. Šalke je odigrao odlično, ali nakon svega mislim da smo bili bolji", istakao je Vesli Snajder.

Strijelac drugog gola za Galatu, Burak Jilmaz, postigao je osmi gol u Ligi šampiona ove sezone na isto toliko utakmica.

BARSELONA - MILAN 4:0 (prvi meč - 0:2)

Barselona - Stadion "Nou kamp". Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Strijelci: Mesi u 5. i 40, Vilja u 55. i Alba u 90+1. minutu. Žuti kartoni: Pedro (Barselona), Boateng, Flamini, Mekses (Milan).

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Maskerano (Pujol), Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro (Adrijano), Mesi, Vilja (Sančes).

Milan (4-3-3): Abijati - Abate, Mekses, Sapata, Konstant - Montolivo, Ambrozini (Robinjo), Flamini (Krkić) - Boateng, Nijang (Muntari), El Šaravi.

ŠALKE - GALATASARAJ 2:3 (prvi meč 1:1)

Gelzenkirhen - Stadion "Veltins arena". Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Strijelci: Nojštader u 17, Bastos u 63. za Šalke, Altintop u 37, Jilmaz u 42. i Bulut u 90+4. minutu. Žuti kartoni: Kolašinac, Hoger (Šalke), Drogba (Galatasaraj).

Šalke (4-5-1): Hildebrand - Učida, Hevedes, Matip, Kolašinac - Farfan, Hoger (Mejer), Nojštader (Fuhs), Draksler, Bastos - Puki (Obasi).

Galatasaraj (4-3-1-2): Muslera - Ebue, Semih Kaja (GOkan Zan), Nunkeu, Rijera - Altintop, Felipe Melo, Selčuk Inan - Snajder (Amrabat) - Burak Jilmaz (Bulut), Drogba.

Galerija

Bonus video: