Transferi uživo: Barselona otvorila vrata Nejmaru, Brazilac odlučuje ide li u PSŽ

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu "Vijesti"
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2017. 20:25h

22.02 - Barselona je otvorila izlazna vrata Nejmaru.

Predsjednik kluba Đozep Bartomeu kazao je za "Njujork tajms" da je svaki igrač slobodan da izabere da li želi da ide iz kluba.

"Nejmar je jedan od najboljih igrača na svijetu. Naravno da želimo da ostane. On ima i ugovor još četiri godine. Međutim, igrači sami odlučuju da li žele da ostanu ili da idu. To je njihova slobodna volja. Nama su potrebni najbolji fudbaleri, ali ne zavisi sve od nas", rekao je Bartomeu.

Svjetski mediji danima javljaju da je PSŽ spreman da plati 222 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula, te da se čeka pristanak Nejmara da najveći transfer svih vremena bude i završen.

21.30 - Vijest sa domaće scene. Zoran Mijović je već napustio klupu Dečića. Zbog čega, pročitajte ovdje.

21.10 - Roma je produžila ugovor sa Rađom Naingolanom do 2021. godine.

Belgijanac će po novom ugovoru zarađivati skoro pet miliona eura.

19.45 - Bajern čini sve da obezbijedi transfer njemačkog reprezentativca Leona Gorecke.

Igrač Šalkea nije sada potreban Bavarcima, koji ga žele od narednog ljeta.

Gorecka je na meti i Juventusa.

19.35 - Nekoliko minuta nakon što je objavio da je dogovoren transfer Dalberta, "Skaj" je javio da je Inter na korak od angažovanja još jednog igrača iz francuske lige.

U pitanju je 19-godišnji krilni napadač iz Kaena Jan Karamo.

19.10 - Inter je konačno završio transfer Brazilca Dalberta iz Nice - 23-godišnji lijevi bek dolazi u Milano za 20 miliona eura, plus bonusi, javlja italijanski "Skaj".

19.00 - Potencijalni mladi reprezentativac Crne Gore Arijanet Murić potpisao trogodišnji ugovor sa Mančester sitijem. Opširnije pročitajte ovdje.

18.55 - Sutjeska je dovela pojačanje sa dobrim CV-ijem. O kome je riječ, pročitajte ovdje.

18.10 - Zvanično - Antonio Kasano više nije igrač Verone.

Italijanski klub je saopštio da je raskinuo ugovor sa nestašnim napadačem, samo dvije sedmice nakon potpisa.

Kasano je prije tri dana kazao da završava karijeru.

18.05 - Htjela ne htjela, Barselona razmišlja šta da radi ako Nejmar ode.

Mediji javljaju da Katalonci žele Kutinja iz Liverpula, a alternativa je i Eden Azar, as Čelsija, javlja "Radio Marka".

18.00 - Italijanski "Premijum sport" javlja da će Milan naredne sedmice pokušati da završi transfer Nikole Kalinića za oko 20 miliona eura, a da, uz to, u Firencu pošalje Gabrijela Paletu i jednog mladog igrača.

17.00 - Brazilski mediji tvrde da se Nejmar neće vraćati u Barselonu. Opširnije čitajte ovdje.

16.05 - Žozeu Murinju je izgleda dosadilo da čeka Ivana Perišića iz Intera.

Kako javljaju engleski mediji, novi bočni igrač je na njegovom radaru - u pitanju je Šveđanin Emil Forsberg, 25-godišnjak iz Lajpciga.

Njegova cijena je slična Perišićevoj - oko 50 miliona eura.

15.20 - Leander Dendonker, 22-godišnji vezista Anderlehta, na meti je velikih klubova.

Junajted, Lajpcig i Milan su zainteresovani za fudbalera čija je cijena oko 40 miliona eura, javljaju belgijski mediji.

15.15 - Karim Benzema i Real blizu su dogovora o produžetku ugovora na još pet godina, javljaju španski mediji.

Benzema ima 29 godina, novim ugovorom ostao bi u Madridu do kraja karijere.

15.05 - Poput Kutinja, i Paolo Dibala se dovodi u vezu sa Barselonom, ako Nejmar ode u PSŽ.

Argentinac je, za sada, odbacio takvu mogućnost.

"Srećan sam u Juventusu, igram i uživam u velikom klubu. Ako dođe ponuda, ne zavisi od mene, već od Juventusa šta će da odluči", kazao je Dibala.

15.00 - Engleski mediji juče su javili da bi Mančester junajted mogao da napadne Gareta Bejla ukoliko iz Reala "dođe signal" da je Velšanin dostupan.

Da li je taj signal došao danas.

"Volio bih da ostanu i Ronaldo, i Bejl, i Benzema. Nadam se da će ostati. Ali, dosta je do 31. avgusta, svašta može da se dogodi", kazao je Zidan.

14.50 - Barselona se, navodno, dogovorila sa Filipeom Kutinjom, ali ostaje teži dio posla - da se dogovori sa Liverpulom.

Španski mediji javljaju da bi Katalonci uz veliki novac mogli da ponude i hrvatskog vezistu Ivana Rakitića.

13.55 - Inter želi Baldea Keitu iz Lacija, to je poznato odavno, a "Gazeta delo sport" javlja da bi u transfer mogao da bude uključen i Stevan Jovetić.

Navodno, Lacio bi mogao da pristane na 18 miliona eura obeštećenja, ali ako Inter u Rim pošalje Jovetića ili Edera.

Rimljanima je interesantan i Nikola Sansone, napadač Viljareala.

13.50 - Ismaila Sar je novi igrač Rena, a tvrdi da je mogao i u mnogo jači klub. Opširnije čitajte ovdje.

13:24 Skaj javlja da je Inter poslao zvaničnu ponudu Nici za lijevog beka Dalberta. Inter je ponudio 20.000.000 eura i bonuse za Brazilca. Nica je ranije isticala cijenu od 30.000.000 eura.

13:20 Fiorentina će predložiti Milanu da mu ustupi dvojicu Hrvata Nikolu Kalinića i Milana Badelja u zamenu za Susa i novac. Ipak, Milan želi da zadrži Susa i teško da će prihvatiti ovakav predlog.

12.56 - Skaj javlja da je Inter poslao zvaničnu ponudu Nici za levog beka Dalberta! Inter je ponudio 20.000.000 evra i bonuse za Brazilca. Nica je ranije isticala cenu od 30.000.000 evropskih novčanica.

12:50 Fudbaler Juventusa Paulo Dibala bi mogao da zamijeni Nejmara u Barseloni ukoliko Brazilac pređe u Pari Sen Žermen (PSŽ), piše ESPN pozivajući se na Bepea Marotu, generalnog menadžera kluba iz Torina iako je šampion Italije već odbio više ponuda za Argentinca.

Marota je kazao i da je Juventus poslao ponudu Laciju za 22-godišnjeg napadača Keitu Baldea.

12:15 Skaj Sport Italija javlja da su čelnici Milana pitali agenta Žorža Mendeša o dostupnosti njegovog klijenta Kristijana Ronalda, prve zvijezde Real Madrida.

"Milan je pitao Mendeša: Šta Kristijano Ronaldo?", piše Skaj Sport Italija.

11:10 Izvršni direktor Bajern Minhena, Karl Hajnc Rumenige isključio je mogućnost da taj klub proda mladog Portugalca Renata Sančeza Milanu, ali je dodao da bi razmotrio da ga pošalje na pozajmmicu.

"Poslali bi ga na pozajmicu od maksimum godinu dana zato što smo ubijeđeni da može da postane dobar i koristan igrač za Bajern", kazao je Rumenige.

10:45 Fracuski list "Lekip" donosi priču o Barseloninom asu Nejmaru preko cijele naslovne strane. Francuski dnevnik se do sada nije previše zalijetao sa prognozama oko Nejmara, ali jutros je lansirao priču da je transfer na pomolu i da je PSŽ sreman da plati klauzulu od 220.000.000 eura iako je iz Barselone dobio odgovor da igrač nije na prodaju. Taj odgovor Barse ništa ne vrijedi ako Nejmar odluči da ode jer u tom slučaju se katalonski klub ništa ne pita.

Pesimizam u Kataloniji raste i zbog činjenice da su ljudi iz Nejmarovog okruženja, poput oca i nekih menadžera prekinuli sve kontakte sa klupskim rukovodstvom i da je sada Nejmar bukvalno jedini koji zna kakva mu je budućnost. Cijela situacija se otela kontroli i živci polako izdaju sve strane. U Barseloni traže da se Nejmar što prije izjasni, a strpljenje polako gubi i PSŽ koji se nada konačnom odgovoru do kraja nedjelje.

Nejmaru je jasno da u Barseloni nikada neće dobiti finansijske uslove koje mu nudi PSŽ. A 30.000.000 eura po sezoni tokom šestogodišnjeg ugovora, nije lako odbiti... Plus bonus za oca i menadžere od 40.000.000 eura.

10:34 Trener Čelzija Antonio Konte kazao je da je Hari Kejn iz Totenhema njegov "napadač iz snova".

"Za mene je Kejn jedan od najboljih napadača na svijetu. Ako bih morao da kupim napadača, to bi bio Kejn. On je kompletan napadač. jak je fizički i psihički, sa i bez lopte. Bori se i jak je u vazduhu", pun je hvale Konte za Kejna.

10:30 Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo napreduje u pokušajima da dovede srpskog reprezentativca Nemanje Matića iz Čelzija, piše britanski "Telegraf".

Matić bi više volio da ponovo sarađuje sa Murinjom, nego da ode u Juventus, piše ESPN.

Bonus video: