TRANSFERI UŽIVO: Policija ispituje transfer Barklija u Čelsi, Junajted se pojačava iz PSŽ-a?

Pratite zimski prelazni rok na portalu Vijesti
0 komentar(a)
moura, Foto: Reuters
moura, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2018. 23:13h

23.59 Fatos Bećiraj je na korak od odlaska u Belgiju. Opširnije čitajte ovdje.

22.50 Gradonačelnik Liverpula Džo Anderson zatražio je od policije da ispita da li je u transferu Rosa Barklija iz Evertona u Čelsi bilo elemenata korupcije.

Anderson smatra da je čudno to što je Čelsi za Barklija ljetos nudio 35 miliona funti, a prije nekoliko dana ga kupio za 20 miliona manje.

On je naglasio da Barkli u prvom dijelu sezone nije odigrao nijednu utakmicu za Everton, navodno, zbog povrede, a kada je završio transfer - ozdravio je.

"Mislim da postoje osnovane sumnje da su njegovo odsustvo sa terena režirali igrač, njegov agent i Čelsi, kako bi snizili cijenu. Pozivam istražne organe da to ispitaju", napisao je Anderson na Tviteru.

On je, inače, osjvedočeni navijač Evertona.

22.15 Nakon Ognjena Stijepovića, koji je prešao u Sampdoriju, još jedan talentovani fudbaler Mladosti mogao bi da napusti Stari aerodrom.

U pitanju je Marko Burzanović, ali ime eventualnog novog kluba mladog reprezentativca Crne Gore nije poznato. Opširnije ovdje.

21.25 Agent fudbalera Juventusa Stefana Sturara tvrdi da njegov klijent ima ponude "80 odsto klubova iz Serije A", kao i nekoliko iz inostranstva.

"Traže ga najviše Đenova, Atalanta i Sasuolo, a tu su Valensija i Everton", rekao je Karlo Volpi.

21.20 Interova želja je Rafinja Alkantara iz Barselone, tvrdi "Mundo deportivo".

Nerazuri žele vezistu na pozajmicu, a da ga otkupe na ljeto za 20 miliona eura.

21.02 Mančester junajted će se pojačati iz Pari Sen Žermena!

Francuski "Kanal plus" tvrdi da je dogovoren jedan od značajnijih transfera ove zime - Brazilac Lukas Moura preseliće se iz Pariza na "Old traford" za 25 miliona eura.

Moura, koji igra na poziciji krila, ili ofanzivnog veznog, igra mnogo manje nakon dolaska Nejmara i Mbapea. Potrebna mu je minutaža kako bi izborio mjesto u reprezentaciji Brazila pred predstojeći Mundijal, a i Murinju je, očigledno, potreban takav fudbaler.

19.56 Čelsi čuva mladog štopera Andreasa Kristensena. Kako prenosi Skaj sports.

Mladi Danac, koji ima 21 godinu, potpisaće novi ugovor na četiri i po godine.

18.51 Češki vezista iz Udinezea, Jakub Jankto, za korak je bliže prelasku u Milan. "Operacija" se polako zatvara nakon što je dogovoreno da paragvajski defanzivac Gustavo Gomes igra u Udinezeu do kraja sezone na pozajmici.

18.42 Monako je odredio cijenu za Lemara, za kojeg su zainteresovani Aresnal i Čelsi, piše "Dejli miror".

Ona je paprena - iznosi 100 miliona eura.

18.20 Interove mete u januaru su - Ramireš, bivši igrač Čelsija, a sada kineskog Đangsua, te Andre Širle, njemački reprezentativac iz Borusije Dortmund.

18.12 Samir Nasri ima dvije ponude - jedna je iz Sportinga iz Lisabona, druga iz meksičkog Montereja.

18.07 Srpski reprezentativac Aleksandar Prijović na meti je Rena, javljaju francuski mediji.

Prijović igra u PAOK-u.

Ren se interesuje i za napadača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija.

17.50 Real se navodno interesuje za Markosa Alonsa, koji blista u Čelsiju.

Transfer je moguć na ljeto.

17.48 Zinedin Mahba, 21-godišnji Francuz alžirskog porijekla, dolazi iz Tuluza u Napulj sljedeće sedmice.

Potpisaće ugovor sa Napolijem, koji će ga pozajmiti Kjevu ili Karpiju.

17.00 - Karlos Teves je predstavljen kao igrač Boke juniors.

Danas je predstavljen i Emanuel Mas.

16.55 Kako javljaju pojedini italijanski mediji, na adresu Milana stigla je ponuda engleskog drugoligaša Vulverhemptona za portugalskog napadača Andrea Silvu.

Navodno, lider Čempionšipa nudi skoro 40 miliona eura za Silvu.

Milan ga je doveo letos za 38 miliona iz Porta.

16.40 Kristijan Pavon, 21-godišnji napadač Boke juniors, mogao bi da do kraja mjeseca ode u Arsenal, tvrde argentinski mediji.

"Tobdžije" su, navodno, spremne da plate klauzulu koja iznosi 30 miliona eura da dovedu novu zvijezdu "gaučosa".

Pavon bi bio idealna zamjena za Aleksisa Sančesa, koji će ili do kraja mjeseca, ili na ljeto napustiti Arsenal, a vjerovatno preći u Mančester siti.

16.40 Roma ne odustaje od Matea Darmijana, italijanskog reprezentativca iz Mančester junajteda, javljaju mediji na Apeninima.

16.35 Stouk je doveo austrijskog defanzivca Morica Bauera iz Rubina.

16.00 Teo Volkot je na izlaznim vratima Arsenala, iako je Arsen Venger rekao da ga neće pustiti.

Kako javljaju engleski mediji, napadač "tobdžija" želi da igra, ima ponude sa mnogo strana, ali je trenutno najbliži Sautemptonu, koji bi da ga pozajmi do kraja sezone, a onda otkupi ugovor za 20 miliona eura.

I Njukasl je u igri...

15.50 Janis Hadži se vratio u Rumuniju, kod oca.

Mladi napadač je napustio Fiorentinu i potpisao za Vitorul, čiji je trener i vlasnik najbolji rumunski fudbaler svih vremena Georgi Hadži.

15.20 Zinedin Zidan nije bio raspoložen na današnjoj pres konferenciji, pred duel sa Numansijom. U trenucima kada je njegov tim u krizi, morao je još jednom da ponovi:

"Ne trebaju mi pojačanja. Neću pojačanja, jer vjerujem u ekipu koju imam. Vidjećemo na kraju sezone šta će da se dogodi, a ako budu potrebne promjene, biće ih - tada, a ne sada", kazao je Zidan.

Španski mediji su danas javili da trener Reala nije imao ni malo prijatan sastanak sa igračima, nakon meča sa Seltom u Vigu. Opširnije čitajte ovdje.

14.39 Marko Bakić se vratio u Belenenseš.

Potencijalni crnogorski reprezentativac ponovo je u portugalskom timu na pozajmici iz Brage.

On je dres Beleneseša nosio prije dvije godine, kada je na 14 utakmica u portugalskom prvenstvu postigao četiri gola.

13.52 Španski trećeligaš Seuta dovela je igrača iz Portugala koji se zove Martin Luter King!

Ima 21 godinu, igrao je u Oljanenseu, a stiže iz Ars Martinja.

13.15 Novi selektor reprezentacije Čilea biće Kolumbijac Reinaldo Rueda, saopštio je danas Fudbalski savez južnoameričke zemlje.

Rueda je dogovorio četvorogodišnji saradnju, a na klupu Čilea stiže umjesto Argentinca, Huana Antonija Picija koji je otišao poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

13.06 Svjetski mediji su javili juče da je Pjer Emerik Obamejang dogovorio transfer u Gvangžu, te da će Borusija Dortmund dobiti 70 miliona eura.

Kineski klub je demantovao informaciju, zvanićnim saopštenjem.

13.05 Maruan Felaini je rekao Žozeu Murinju da želi da ide iz Junajteda.

Belgijancu ugovor ističe na ljeto.

13.03 Šalke je obezbijedio transfer Marka Uta iz Hofenhajma za naredno ljeto.

Ut dolazi kao slobodan igrač, a potpisaće ugovor na četiri godine.

12.50 Arda Turan je večerao sa predsjednikom Istanbul Bašakšehira Gekselom Gimušdagom.

Igrač Barselone će vjerovatno karijeru nastaviti u tom klubu.

12.45 Inter je kategorički demantovao navode pojedinih španskih medija da je Mauro Ikardi tajno obavio ljekarske preglede u Milanu i da će do kraja mjeseca potpisati za Real.

11.25 PSŽ je odredio cijenu za Lukasa Mouru, javljaju francuski mediji.

I to vrlo visoku - čak 40 miliona eura.

Zainteresovani klubovi žele samo da pozajme Brazilca.

Među njima je i Mančester junajted.

11.20 Filipe Kutinjo se oprostio od Liverpula, emotivnim pismom, u kome je klubu sa "Enfilda" zahvalio na svemu što je uradio za njega.

"Prije selidbe u Liverpul, znao sam veličinu kluba i istoriju, ali ono što sam shvatio tokom vremena je da posjeduje jedinstveno srce i dušu. Ima svoju ličnost i karakter“, napisao je Kutinjo.

"Napuštam Liverpul jer je Barselona moj san. Liverpul je bio moj san, koji sam imao sreću da ostvarim i dao sam mu pet godina. Karijera na terenu ne traje dugo, a igrati za Barselonu, kao i za Liverpul, nešto je što želim da iskusim i uživam dok mogu", napisao je Kutinjo.

Since the moment I arrived in Liverpool , me and my family have been made to feel so welcome and have made so many friends. On the pitch and off the pitch, we have experienced the beauty of this club and its fans. In turn, I hope I have delivered memories and moments that have brought happiness to the Liverpool supporters. Moving to Liverpool, I knew the club’s greatness and history but what I did learn during my time was the unique heart and soul of the place. It has its own personality and character. I leave Liverpool because Barcelona is a dream for me. Liverpool was a dream that I was fortunate enough to realise and I have given five years of my life to it. A career on the pitch only lasts for so long and to play for Barcelona as well as Liverpool is something I want to experience and enjoy while I am blessed enough to be able to do so. I hope the supporters understand that choosing to experience something new is not about diminishing their importance to me or the club’s importance. Nothing will ever diminish that in my heart. I wish Jürgen and the team nothing but joy and success for the rest of this season and beyond. This is an amazing team and they are getting better and better all the time. There are too many people I want to thank, but I cannot name everyone individually. To all the amazing club staff who have been part of my life in Liverpool - I will miss you. To the owners, whom have tried so hard to bring success, and to the football recruitment staff for showing faith in me to bring me here and rewarding me during that journey, and to my incredible teammates, past and present, who have helped me grow and improve as a player and a person, I would like to say thank you to you all. Anything I have achieved here would not have been possible without you. And finally, to the most important people of Liverpool - the Liverpool supporters. I can never thank you enough for what you have given me during this time and no matter where I go in the world, for the rest of my life, I will always cherish Liverpool in my heart. You, the club and the city will always be a part of me. You’ll Never Walk Alone. Philippe.

A post shared by Philippe Coutinho (@phil.coutinho) on

11.00 Arsen Venger je rekao da ponude za Aleksisa Sančesa nema.

Juče su engleski mediji javili da je Mančester siti ponudio 25 miliona eura za Čileanca, kome na kraju sezone ističe ugovor.

10.55 Karlo Anćeloti, Antonio Konte i Roberto Manćini kandidati su za selektora Italija.

"La stampa" tvrdi da će nasljednik Đanpjera Venture zarađivati pet miliona eura po godini.

10.55 Igrač Totenhema Kevin N'Kodu ide na pozajmicu u Barnli do kraja sezone.

10.50 Mančester junajted je potpisao prvi profesionalni ugovor sa 17-godišnjim Alijem Traoreom.

Bonus video: