Budućnost Bemaks sjutra protiv Radivoja Koraća

Crnogorski prvak prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio je 74:54. Obje ekipe plasman u Super ligu izborile su sa maksimalnim učinkom.
0 komentar(a)
ŽKK Budućnost Bemaks, Foto: Savo Prelević
ŽKK Budućnost Bemaks, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2016. 18:07h

Ako sjutra u Beogradu savladaju ekipu „Radivoj Korać”, košarkašice Budućnost Bemaksa će kolo prije kraja Super lige osigurati prvo mjesto za fajnl-for Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige, koji će se 12. i 13. marta održati u glavnom gradu Crne Gore (Podgorica je bila domaćin finalnog turnira i prije dvije godine).

Uoči petog kola, naime, Podgoričanke su prve na tabeli sa ukupnim skorom (računajući i prenesene pobjede iz prvog dijela takmičenja) od sedam pobjeda i porazom, dok je „Radivoj Korać” drugi sa porazom više.

Obje ekipe su plasman u Super ligu izborile sa maksimalnim učinkom.

Crnogorski prvak jedini poraz ove sezone doživio je od Medvešćaka (73:56), a u Superligi ima još dva trijumfa protiv Triglava (69:61, 63:55).

Beogradski sastav, koji nosi ime proslavljenog jugoslovenskog košarkaša, u Super ligi ima pobjede protiv Kvarnera i Čelika, od kojeg je i doživio poraz u Zenici.

"Čeka nas ozbiljan protivnik. Mi smo opterećeni povredama, tako da je neizvjesno u kom sastavu ćemo nastupati. Nadam se ćemo se prikazati u što boljem svjetlu", rekao je trener Podgoričanki Goran Bošković.

Crnogorski prvak prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio je 74:54.

"Iako smo u prvom susretu ubjedljivo trijumfovale, ne smijemo se opustiti jer je „Radovoj Korać” mnogo ozbiljniji protivnik nego što je to pokazao u Podgorici. Pored toga, imamo veliki problem sa povredama i u utakmicu nećemo ući u kompletnom sastavu. I naši protivnici i mi smo obezbijedili plasman na F4, pa utakmica nije od tolikog značaja, ali naravno da se nadam dobroj partiji i pobjedi", rekla je Jovana Popović, koja je zbog lakše povrede pod znakom pitanja u večerašnjem duelu, dok će zbog povrede duel preskočiti Amerikanka Eboni Henri.

Sjutrašnja utakmica u Beogradu počinje 17.30 sati.

Bonus video: