Budućnost brani tron od Bugarki

Podgoričanke sjutra (19.30) u polufinalu igraju protiv Beroea, a u timu nema povrijeđenih Kristine Topuzović i Tamare Kapor
81 pregleda 0 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Nikola Nikolić
Goran Bošković, Foto: Nikola Nikolić
Ažurirano: 17.03.2017. 21:16h

Treći put u posljednja četiri izdanja Regionalne lige za košarkašice, fajnl-for će se održati u Podgorici.

Prije tri godine je u „Morači” pehar podigao beogradski „Radivoj Korać”, a lani je Budućnost Bemaks opravdala epitet favorita i osvojila titulu.

Tim Gorana Boškovića ovog puta ne ulazi u završni turnir kao prvi kandidat za trofej.

Zbog povreda koljena nema standardnih igračica iz startne postave, Kristine Topuzović i Tamare Kapor, a rival „vučicama” u polufinalu je jedina ekipa koja ih je oba puta porazila ove sezone - bugarski Beroe.

Taj meč u Univerzitetskoj sportskoj dvorani počinje sjutra u 19.30 časova.

"Nadam se da će se naši gosti iz Bugarske i Slovenije ovdje lijepo osjećati. Hvala upravi kluba što je organizovala spektakl i praznik košarke koji nas očekuje u Podgorici. Beroe nas je dva puta zasluženo pobijedio, a mi smo bez dvije jako bitne igračice i, za razliku od prošle sezone, ne možemo da kažemo da smo favoriti. Blagu prednost u polufinalima bih dao bugarskim ekipama, ali ćemo dati sve od sebe da pružimo maksimum. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno", rekao je Bošković na večerašnjoj pres konferenciji.

Jedina dama među trenerima četiri učesnika završnog turnira, Tatjana Gateva, poručila je da se igračice Beroea neće opustiti zbog činjenice da su dva puta srušile večerašnjeg rivala.

"Impresionirani smo ekipama Budućnosti i Celja, koje imaju mnogo mladih igračica. Iz toga možemo da izvučemo pouke i okrenemo se našoj djeci, jer ove sezone imamo puno internacionalnki, uglavnom iz SAD. Jesmo dva puta ove sezone dobile Budućnost, ali to ništa ne znači. Sada možemo da izgubimo i budemo u međusobnom skoru bolje, a da ne igramo finale. Ovo će za sve nas biti veliko iskustvo", naglasila je Gateva, u čijem timu igra MVP regularnog dijela sezone, Monik Rid.

U prvom polufinalu se sastaju talentovana ekipa Celja i najbolji tim regularnog toka, bugarska Montana. Njihov međusobni skor u sezoni je 1:1.

"Dolaskom na fajnl-for smo prevazišli očekivanja, jer imamo veoma mladu ekipu. To ne znači da ne želimo da napravimo korak dalje. Montana je za nijansu bolja i mnogo iskusnija, ali je na jednoj utakmici sve moguće", istakao je trener Celja Damir Grgič.

"Odigrali smo dva veoma izjednačena meča i znamo da mlada ekipa Celja može da iznenadi. To što smo osvojili 1. mjesto u regularnom toku sezone ništa ne znači", nadovezao se šef struke Montane, Stefan Mihajlov.

Subota - polufinale

Montana - Celje (17)

Budućnost Bemaks - Beroe (19.30)

Nedjelja

Finale (17)

Meč za 3. mjesto (14.30)

Bonus video: