Budućnost: Finale da se igra u duhu fer-pleja, probleme ćemo rješavati na Skupštini

Iz Budućnosti su najavili da će se "evidentni probleme u rukovođenju ABA ligom" rješavati na prvoj Skupštini Lige, uz prisustvo svih klubova
83 pregleda 10 komentar(a)
Gordić Zvezda, Foto: KK Budućnost Voli
Gordić Zvezda, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 06.04.2018. 17:24h

Košarkaški klub Budućnost Voli saopštio je da "raduje činjenica da su prihvaćeni termini odigravanja utakmica finala koji su dogovoreni sa menadžmentom ABA Lige", čime je, kako je navedeno, "pokazana volja da se predstojeće utakmice igraju u duhu dobre i sportske atmosfere, za šta se naš klub zalaže i zalagaće se u narednom periodu".

Nakon nekoliko dana "pregovora" konačno su utvrđeni temini i satnice finalne serije plej-ofa, između Budućnosti i Crvene zvezde, koja počinje u ponedjeljak u 19 sati u Beogradu.

Pored problema oko datuma, na vidjelo su izašli i problemi u samom funkcionisanju takmičenja.

Iz Beograda su stigle optužbe da je Budućnost privilegovana u sudijskoj organizaciji, iz Podgorice je odgovoreno da je "potpuno van dosadašnje prakse ABA lige, predsjedništvo ABA zasijedalo sa predsjednikom sudijske komisije i komesarom suđenja, samo pet dana uoči početka finala ABA lige".

Iz Budućnosti su najavili da će se "evidentni probleme u rukovođenju ABA ligom" rješavati na prvoj Skupštini Lige, uz prisustvo svih klubova.

"Očuvanje integriteta ABA lige i promocija regionalne košarke je ono čemu treba svi da težimo i u tom cilju je i obaveza oba kluba, učesnika finalnih utakmica da daju svoj doprinos kako bi utakmice koje se igraju u Beogradu i Podgorici, bile odigrane u atmosferi sportske i fer-plej igre. Uz želje da predstojeće finalne utakmice budu pravi sportski spektakl, za šta ćemo se sigurno zalagati, neka ovo bude fer i korektno takmičenje u kome će bolji pobijediti", stoji u saopštenju Budućnosti.

Bonus video: