Đorđević nakon Italije: Ne treba tražiti perfekciju, Bogdan pokazao ko je i šta je

"Bogdan je bio "napaljen". Defanzivno je bio veoma dobar, to je shvatio kao individualni izazov protiv sjajnih Italijana", istakao je Đorđević
7375 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta/AP
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.09.2019. 17:21h

Srbija je bila ubjedljiva i protiv Italije na Mundobasketu, slavila je 92:77, a selektor Aleksandar Đorđević upozorava da pravi izazovi tek predstoje:

"Očigledno je da nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali ne treba sada ni tražiti perfektno. Naši igrači polako dolaze do toga da nije bitno individualno kako igraš, da si zadovoljan samo sobom, već je bitno da daš doprinos. Dižu se neki igrači poput Vladimira Lučića, dobio je veću minutažu, sigurno će mu to značiti", rekao je Đorđević.

Bogdan Bogdanović je sa 31 poenom bio najbolji pojedinac meča.

"Bogdan je bio "napaljen". Defanzivno je bio veoma dobar, to je shvatio kao individualni izazov protiv sjajnih Italijana. Nisam srećan zbog minuta koje je proveo na terenu, htjeli smo da igra manje. Jedan je od najčvršćih klinaca u timu. Šut mu je generalno bio sjajan, pokazao je zašto je tamo gdje jeste i zašto mu je ime Bogdan Bogdanović", istakao je Đorđević.

Prvi protivnik Srbije u drugoj fazi je Portoriko.

"To je ekipa koja dolazi iz fantastične zemlje sa tim karakterom ubica velikih. Sjetimo se kada su naše fantastične reprezentacije gubile od Portorika na velikim prvenstvima. Tim su sa mnogo ponosa i fizičke snage. Igraju karakterističnu košarku sa mnogo napadačkog talenta, ne znaš kroz čije uši će pljusnuti", zaključio je Đorđević.

Bonus video: