Evropska bajka Mornara: Šou-tajm u Topolici za četvrtfinale

Mornar će u četvrtfinalu igrati sa holandskim Donarom iz Groningena
14 komentar(a)
Derek Nidam, Foto: Aba-liga.com
Derek Nidam, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 14.03.2018. 21:32h

Mornarova sezona iz snova traje i na evropskoj sceni – barski košarkaši plasirali su se u četvrtfinale FIBA Evrokupa blistavom pobjedom nad Ostendeom u revanšu osmine finala 90:63.

Mornar je nadoknadio poraz iz prvog meča (84:71), nezaboravnom partijom u izuzetnoj šuterskoj večeri, i to bez startnog centra i jednog od najboljih igrača Uroša Lukovića.

Nemanja Vranješ je predvodio šuterski šou-tajm sa 29 poena i osam trojki iz 11 pokušaja, 24 je ubacio Derek Nidam (5/8 trojke), a domaći košarkaši pogodili 16 šuteva za tri iz 29 pokušaja.

Blistao je i Vukota Pavić sa 16 poena i 12 skokova.

Mornar će u četvrtfinalu igrati sa holandskim Donarom iz Groningena.

Kao što je najavio trener Mihailo Pavićević, njegovi igrači su od prve sekunde krenuli u lov, a na polovini druge četvrtine stigao do željenih 14 razlike (34:20), trojkom Vranješa, imali i plus 16, ali su na poluvrijeme otišli sa 43:33.

Falili su u tom periodu poeni Dereka Nidama i Brendisa Rejlija-Rosa. Nidam je u prvom dijelu ubacio samo jedan, njegov zemljak ni toliko.

U trećem periodu je, međutim, viđen šou-tajm u režiji Nidama. Amerikanac sa crnogorskim pasošem za 10 minuta postigao je 19 poena, Barani taj period dobili, rezultatom 30:16 i u finiš ušli sa velikih 73:51. Četvrtfinale je bilo na dohvat ruke…

Tamo gdje su stali u trećoj, košarkaši Mornara su nastavili i četvrtoj četvrtini, brzo stigli i do 30 razlike, a ubjedljivim trijumfom najavili duele sa Crvenom zvezdom u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Bonus video: