Kingsi se sele u Anahajm

Kao glavni razlog za selidbu, braća Maluf ističu podatak da već godinama ne mogu da dobiju dozvolu da prave novu dvoranu
73 pregleda 0 komentar(a)
Braća Maluf, Foto: Www.zimbio.com
Braća Maluf, Foto: Www.zimbio.com
Ažurirano: 20.02.2011. 21:17h

Čelnici Sakramenta ispituju mogućnosti za dobijanje dozvole da franšizu iz glavnog grada Kalifornije presele nešto južnije, do Anahajma. Vlasnici tima Džo i Gevin Maluf do 1. marta mogu da podnesu zahtjev za selidbu, a ukoliko čelni ljudi NBA lige pozitivno odgovori na njihov zahtev, Kingsi bi već od sljedeće sezone igrali u novom gradu i zvali bi se “Anahajm kraljevi”.

Kao glavni razlog za selidbu, braća Maluf ističu podatak da već godinama ne mogu da dobiju dozvolu da prave novu dvoranu u ovom gradu. Ponadali su se da će dolaskom bivšeg igrača Sakramenta Kevina Džonsona za gradonačelnika uspjeti da isposluju dozvolu, ali su i tu naišli na zatvorena vrata.

Predstavnici kluba bili su u Oranž Kauntiju, a Dejvid Štern, prvi čovjek najjače lige na svijetu, je na konferenciji za medije održanoj pred start “Ol-star” vikenda, prvi put rekao da Kingsi pregovaraju sa ljudima iz Anahajma. Postoji i nekoliko prepreka za selidbu "kraljeva". Prvo, vlasnici kluba u Sakramentu imaju velika dugovanja, a prelazak u grad koji se nalazi blizu Los Anđelesa mogli bi da se protive i gazde Lejkersa i Klipersa.

Ukoliko im ne bude dozvoljen prelazak u Anhajm, rezervna varijanta je Las Vegas, gdje vlasnici Sakramenta imaju hotel i kockarnicu, a lako bi mogli da dobiju lokaciju za dvoranu. Postoji varijanta i za Kanzas siti, gdje postoji već "AEG arena", koju bi mogli da dobiju u vlasništvo. Međutim, mala je vjerovatnoća za tako nešto, jer su Kingis napustili taj grad 1985. godine zbog slabog interesovanja za košarku.

San Hoze, Sent Luis, Tampa i Pitsburg su spremni za prime NBA ekipu, ali je mala vjerovatnoća da će Kingsi preći u ove gradove. Anhajm je prva varijanta, Las Vegas druga. Sve će biti poznato, najkasnije, za petnaestak dana.

Bonus video: