Klivlend produžio seriju, rekordima pobijedio Golden Stejt

1 komentar(a)
Kajri Irving, Foto: Beta/AP
Kajri Irving, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.06.2017. 07:14h

Šampionu je trebala savršena utakmica, kako ne bi dozvolio da u finalu bude "počišćen" sa 4:0. Utakmica je i bila savršena - Klivlend je na svom parketu pobijedio Golden Stejt sa 137:116 i tako smanjio zaostatak na 1:3 u finalu NBA lige.

I prošle sezone su "ratnici" vodili 3:1, prije nego je Klivlend napravio preokret za 4:3, kojim je došao do šampionskog prstena.

Ujedno, Kavalirsi u nanijeli Golden Stejtu prvi poraz u ovogodišnjem plej-ofu, nakon 15 uzastopnih pobjeda.

Savršeno veče donijelo je Klivlendu, zahvaljujući sjajnom šuterskom učinku, rekord po broju poena u prvoj četvrtini (49), a domaćin je oborio i rekord po broju poena ubačenih za jedno poluvrijeme tokom plej-of utakmice iz 1982. godine (Filadelfija), pošto je poslije 24 minuta igre vodio 86:68.

Najzad, timovi su oborili i rekord po broju ukupno ubačenih poena u prvom poluvremenu jedne plej-of utakmice (150) koji su od 1983. godine držali San Antonio i Denver.

Najzaslužniji za pobjedu Klivlenda bio je Kajri Irving koji je ubacio 40 poena, a Lebron Džejms je upisao novi tripl-dabl - 31 poen, 11 asistencija i 10 skokova.

"Uprkos vođstvu Golden Stejta od 3:0, vjerovali smo da možemo da napravimo preokret u finalnoj seriji. Odlučili smo da silovito uđemo u meč jer nismo imali šta da izgubimo. Pokazalo se da nam je dobra logika. U sljedećem meču ćemo isto pružiti svoj maksimum jer ne želimo da se odreknemo trofeja tek tako", rekao je popularni Kralj, koji je tokom ovog meča oborio još jedan rekord, jer je postigao najviše tripl-dablova u finalima NBA lige, čak devet, nadmašivši Medžika Džonsona.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Kevin Durent sa 35 poena, dok je Drejmond Grin postigao 16.

"Moramo im odati priznanje, pogodili su neke zaista teške koševe. Imali su više od 20 trojki. Znali smo da ne možemo da ih zaustavimo cijelu seriju u pokušajima sa distance. Oni su bili dobri u napadu, a mi nismo bili dovoljno oštri u odbrani. Te dvije stvari su morale da se poklope, nikada nije samo jedan razlog. Najvažnije od svega je da su fizički bili na toliko visokom nivou da nismo mogli da ih ispratimo", kazao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Peta utakmica igraće se u noći između ponedjeljka i utorka, a domaćin je Golden Stejt.

Bonus video: