NBA ludilo: Kako je jedna noć promijenila čitavu ligu

Predstavljamo pregled svih promjena po timovima
11914 pregleda 0 komentar(a)
Očekuje se da i on izabere tim ubrzo: Kavaj Lenard, Foto: Lachlan Cunningham
Očekuje se da i on izabere tim ubrzo: Kavaj Lenard, Foto: Lachlan Cunningham

Da se po jutru dan poznaje, pokazala je noć u NBA ligi, koja je za nekoliko sati potpuno promijenila čitavo takmičenje.

Počelo je bombom da je Kevin Durent izabrao Bruklin Netse i da će mu se tamo pridružiti Kajri Irving i DeAndre Džordan.

Timove su potom promijenili i Kemba Voker, Džimi Batler, DiAnđelo Rasel...

Predstavljamo pregled svih promjena po timovima:

Orlando Medžik

Negdje oko ponoći po našem vremenu, Nikola Vučević je kratko tvitnuo da nastavlja karijeru u Orlandu.

Orlando je zadržao i Terensa Rosa, a doveo je i pojačanje iz Portlanda - korisnog Al-Faruk Aminua.

Boston Seltiks

Boston se brzo pomirio sa tim da će izgubiti Irvinga, ali su se brzo snašli i doveli Kembu Vokera iz Šarlota, koji je bio u trećem najboljem timu prošle sezone. U Šarlot je zato otišao Teri Rozijer koji će konačno dobiti priliku da bude startni plejmejker.

Sakramento Kings

Ekipa kojom rukovodi Vlade Divac je zadržala Harisona Barnsa na još četiri godine, a iz Atlante je dovela zanimljivog Dvejna Dedmona koji je jedan od potcjenjenjih centara lige. Stigao je i Trevor Ariza koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Juta Džez

Nakon što su doveli Majka Konlija iz Memfisa putem trejda, stiže i Bojan Bogdanović koji je imao sjajnu sezonu u Indijani. Hrvatski šuter će dobiti oko 70 miliona za četiri godine ugovora. Rudi Gober je dobio odličnu zamjenu u Edu Dejvisu.

Njujork Niks

Prvo su na draftu pali na treće mjesto i tako propustili Zajona Vilijamsona, a onda su sljedeće dvije mete Durent i Irving odlučili da dođu u grad, ali u drugi, manje slavni tim. Njujork je potom u svom stilu doveo tri igrača na istoj poziciji - Džulijus Rendla, Tadža Gibsona i Bobija Portisa, a potom na krilu i Redžija Buloka.

Nju Orleans Pelikans

Nju Orleans zaokružuje impresivno ljeto koje je počelo draftovanjem Zajona Vilijamsona, a nastavljeno trejdom Entonija Dejvisa. U ekipu su kao slobodni agenti sada stigli Džej-Džej Redik i Derik Fejvors, a iz Evrope stiže Nikolo Meli.

Indijana Pejsers

Daren Kolison je objavio da se povlači iako ima samo 31 godinu, ali su zamjene stigle ekspresno. Malkolm Brogdon je prihvatio izdašnu ponudu i vjerovatno će biti startni plejmejker, a Džeremi Lemb će zamijeniti Bogdanovića.

Majami Hit

Majami je uradio veliki posao i doveo Džimija Batlera, a u Filadelfiju su poslali Joša Ričardsona. Međutim, posao se komplikuje jer nije još uvijek ostvaren trejd sa Dalasom koji ne želi da uzme Gorana Dragića zbog prevelike plate, pa zbog toga nije izvjesno ni šta će biti sa Batlerom.

Filadelfija Siksers

Po svemu sudeći, Filadelfija je naumila da ima najvišu startnu postavu u istoriji. Ben Simons kao krilo-plej, zatim Tobajas Heris kog su zadržali masnim ugovorom, pa onda novo pojačanje Al Horford i na centru Džoel Embid.

Golden Stejt Voriors

Golden Stejt je uzcrman odlaskom Durenta, ali su brzo reagovali i regrutovali DiAnđela Rasela iz Bruklina. Ostaje da se vidi kako se on koji igra na poziciji 1 i 2 uklapa sa Stefom Karijem i Klejom Tompsonom, najboljim bekovskim tandemom lige.

Ostali

Nekadašnji MVP Derik Rouz ide u Detroit. Memfis je uspio da dogovori ostanak sa Jonasom Valančunasom, a potom je u trejdu doveo i Andrea Igudalu iz Golden Stejta. San Antonio tradicionalno ne talasa previše, pa je tako za sada objavljeno samo da će Rudi Gej ostati u ekipi još dvije godine, a da će ekipu pojačati iskusni DeMari Kerol. Finiks je rješenje za plejmjekera vidio u Riki Rubija, a Tadeus Jang je nova vedeta Čikago Bulsa. Mario Hezonja je potpisao ugovor sa Portlandom za minimum.

Ekipe nisu mijenjali Kristaps Porzingis, Kris Midlton, Bruk Lopez (kom se pridružuje brat Robin), Patrik Beverli, Džamal Marej, Tomas Brajant, Rodni Hud...

Ko se čeka

Bitan uticaj na izgled lige mogu da ostvare i igrači koji još nisu izabrali tim - Kavaj Lenard, DeMarkus Kazins, Markus Moris, Enes Kanter...

Bonus video: