Početak kakav se samo poželjeti može

"Drago mi je da sam već, praktično na startu nove sezone pokazao kvalitet, da nisam slučajno došao u Endesa ligu", kaže doskorašnji član Budućnost Volija
3 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Www.mundodeportivo.com
Bojan Dubljević, Foto: Www.mundodeportivo.com
Ažurirano: 02.10.2012. 07:58h

Već nakon prvog kola “zapalio” je Španiju. Bojan Dubljević je na startu Endesa lige u dresu Valensije prikazao fenomenalnu partiju i sa 19 poena u isto toliko minuta uz fantastičan šut za dva (3-2) i tri poena (6-5) bio najzaslužniji za trijumf protiv Fuenlabrade (93:65).

Najviše se očekivalo od Marka Kešelja, potom Džastina Doelmana i Pau Ribasa, a u prvi plan je iskočio igrač od koga se to nije očekivalo i pobrao je sve simpatije navijača.

Tako na zvaničnom sajtu Endesa lige počinje izvještaj sa meča iz Valensije u kome se veliča igra reprezentativca Crne Gore.

Bivši centar Budućnost Volija je bio i najefikasniji akter meč.

"Prezadovoljan sam, prije svega što je to bila utakmica pred našim navijačima. Drago mi je da sam već, praktično na startu nove sezone pokazao kvalitet, da nisam slučajno došao u Endesa ligu. Dobra partija protiv Fuenlabrade biće mi podstrek da nastavim sa dobrim radom i da u narednim mečevima pokažem da ova partija nije bila slučajna. Ljepši početka u dresu Valensije nisam mogao da poželim. Već protiv Mursije daću sve od sebe da opet odigram dobru utakmicu", istakao je Dubljević za “Vijesti”.

Nakon meča primao je čestitke od saigrača, koji su bili oduševljenim partijom koju je prikazao.

"Svi su mi čestitali, to mi mnogo znači. Znali su da imam kvalitet, da nisam slučajno došao u Valensiju. Međutim, nisu znali potpuno moje karakteristike, nisu vjerovali da imam dobar šut što sam i pokazao".

Sa trenerom Velimirom Perasovićem nije pričao na temu svoje igre.

"Poslije utakmice pričali smo uopšteno o utakmici, nije bilo riječi o indivindualnom izdanju, tako da nismo ni razgovarali o mojoj igri. Međutim, svi u klubu su prezadovoljni, to se vidi, a na meni je da samo nastavim u istom ritmu".

U Budućnost Voliju i u reprezentaciji Crne Gore igrao je na poziciji centra, dok je u Valensiji dobio novu ulogu.

"Protiv Fuenlabrade sam igrao na pozicije četvorke, a dešava se i da igram klasničnog centra. Međutim, više vremena provodim na poziciji krilnog centra. Nisam se još navikao na novu ulogu, ali vremenom će sve doći na svoje mjesto".

Momak koji krajem oktobra puni 21 godinu ima smo riječi hvale za saigrače.

"Radi se, prije svega, o sjajnim ljudima, a potom i igračima. Sve su to pravi profesionalni sa velikim kvalitetom koji mogu da igraju u bilo kom timu u Evropi. Sa njima je mbnogo lakše igrati i mnogo lakše do izražaja dolazi indivindualni kvalitet. Jednostavno, prezadovoljan sam početkom u dresu Valensije", zaključio je Dubljević.

Polako se prilagođavam

Dubljević se Valensiji priključio sredinom septembra nakon što je završio obaveze u reprezentaciji Crne Gore.

Međutim, prvi dani u novoj sredini nisu bili laki.

"Bilo mi je teško, jer sam prvi put otišao van Crne Gore, prvi put sam se se susreo sa nekom novom kulturom, novim načinom života, principima igranja. Međutim, svi u klubu su me primili na pravi način i pomogli mi da period prilagođavanja bude što kraći. Posebno se to odnosi na saigrače i zaista mi je čast što igram sa takvim momcima i u klubu kakva je Valensija. Sve ću učiniti da iz meča u meč igram bolje i da svima vratim na pravi način za povjerenje koje imaju u mene", objasnio je Dubljević.

Bonus video: